Breiviks forklaring på Norges overlegenhet

– Jeg har aldri vært med på en så god start før, sier trenerlegenden Marit Breivik (62).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Norge mot Sverige i siste kamp i gruppespillet på TV 2 og TV 2 Sumo i kveld fra klokken 20. Kampstart 20.30.

Se hvordan håndballjentene knuste Tsjekkia med 18 mål i videovinduet øverst!

Norge fosser videre i håndball-VM, og torsdag tok de sin fjerde strake seier med 34-16 over Tsjekkia torsdag kveld.

– Det er imponerende og solid, og det er et fantastisk tempo, slik at vi setter Tsjekkia ut av spill fra første sekund, sier Marit Breivik, som ledet Norge til 13 medaljer på sine 15 år som landslagssjef.

Den norske VM-starten får trenerlegenden til å bruke store ord.

– Jeg har aldri vært med på en så god start før. Jeg kan ikke huske det, men samtidig vet jeg at det er sterkere lag i vente og hver kamp lever sitt eget liv når vi kommer til cupspillet. Nå er laget i ferd med å forbedre seg til utslagsrundene, så det lover godt, sier Marit Breivik til TV 2.

Norge åpnet VM i Tyskland med åttemålsseier over Ungarn. Deretter fulgte 15-målsseire mot både Argentina og Polen, før Tsjekkia ble slått med 15 mål.

– Jeg synes det er veldig bra det vi har sett. Norge er veldig mye bedre, mer enn at andre er mye dårligere. Avstanden er stor fordi Norge har tatt mange og lange skritt i riktig retning, er Breiviks forklaring på Norges overlegenhet.

TV 2s håndballeksperter er enige.

– Jeg tror det er mye rett i det Breivik sier. De andre har ikke blitt så mye dårligere, men Norge har tatt voldsomme steg og jobbet for å få tilbake farten, som mange føler andre har tatt dem på, sier Bent Svele.

– Det bygges så godt i norsk håndball og noen av de tingene vi snakker om nå, snakket vi også om for tjue år siden. Fokusområdene har ikke endret seg. Det er kjedelig for oss å høre at spillerne ikke tenker på finalen ennå, men det er noe av nøkkelen. Det er det ganske mange andre lag bommer på, sier tidligere landslagskaptein og TV 2-ekspert Gro Hammerseng-Edin.

Marit Breivik forventer imidlertid ikke norsk VM-gull ennå.

– Det er sånn dere vil jeg skal si, men jeg er ikke bedre til å se langt frem nå enn jeg var tidligere, sier Breivik med et smil.

De norske håndballkvinnene har tatt 26 mesterskapsmedaljer siden gjennombruddet med VM-bronse i Nederland i 1986. Tolv av medaljene er av gull, jevnt fordelt mellom Marit Breivik og etterfølgeren Thorir Hergeirsson, men islendingen kan gå forbi sin læremester med seier i Tyskland-VM.

– Han er i ferd med å hoppe bedre enn Wirkola, sier TV 2s håndballkommentator Harald Bredeli, før han kommer med en påminnelse.

– Når hun sier at hun ikke husker at Norge hadde en bedre start, så er det flere ganger Norge har vunnet sine fire første. Sist i 2013 da det var så lett frem til kvartfinalen og så røk man ut der. Men Norge har aldri vunnet med så store sifre - pluss åtte, pluss femten, pluss femten og pluss atten.