Storhamar slet mot MS, Sparta best mot Lillehammer

Storhamar slapp med skrekken mot Manglerud Star og vant 6-2 etter å ha kommet tilbake fra 0-2. Serietoer Sparta slo Lillehammer 3-2 på egen is.

SCORET: Storhamars Robin Dahlstrøm kunne juble etter å ha scoret. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Serieleder Storhamar kom fra elleve strake seirer. Siste tap kom 26. oktober, og laget har stått for 61 mål siden den gang. I Manglerudhallen viste hjemmelaget ingen nåde. Anført av en opplagt Mathias Trygg gikk laget rett i strupen på Storhamar.

Det sto 2-0 etter 1. periode etter scoringer fra nevnte Trygg og Peter Lindblad. Manglerud Star har ofte sjokkåpnet for så å rakne utover kampen. Det ble også tilfellet mot Storhamar.

Det tok gjestene en periode å komme ut av dvalen. Storhamar utnyttet et overtall ved å redusere ved Mikael Zettergren. Så presenterte Storhamars to nye canadierne seg. Phil Marinaccio utlignet til 2-2 før Josh Nichols sendte Hamar-laget i ledelsen med 3-2.

I tredje periode økte Zettergren med sitt annet mål for kvelden før Robin Dahlstrøm gjorde 5-2 i et nytt overtall. Christian Larrivée er alltid vanskelig å stoppe og fikk gjøre som han ville da han gjorde 6-2 i undertall. Dermed slapp Storhamar med skrekken.

God steam

Vålerenga er inne i en god steam, og til tross for at Kongsvinger tok ledelsen ga ikke Roy Johansens utvalgte seg før det sto 7-1 på lystavla i Furuset Forum. Blant annet puttet lagets storscorer Rasmus Ahlholm tre nye mål.

Med den nye trepoengeren knappet Vålerenga inn på avstanden til de fire i tet. Lillehammer på fjerdeplass er nå "bare" sju poeng foran.

I Sparta Amfi byttet Sparta og Lillehammer på å ha ledelsen. Det var hjemmelaget som ledet til slutt og stakk av med alle poengene. Troy Rutkowski ble matchvinner med sin 3-2-scoring etter 48.12 i tredje periode. Dermed er avstanden til Storhamar fortsatt 11 poeng.

Bastiansen god

Frisk Asker hadde ingen større problemer med å slå Stjernen 4-1. Blant annet sto landslagsveteranen Anders Bastiansen bak to av scoringene. Dermed tok Asker-laget seg forbi Lillehammer opp til tredjeplassen.

Det ble mye tettere og jevnere mellom Lørenskog og Stavanger. hvor Lassi Kokkala ble matchvinner for Oilers 25 sekunder ut i "sudden death". Stavanger ledet tre ganger i kampen hvor blant annet Kristian Forsberg scoret to ganger.

Seieren må dermed betegnes som fortjent. Med det ene poenget tok Lørenskog seg opp til sluttspillsplassen, ett poeng foran Stjernen.