UTSATT FOR TYVERI: Skoene til flere av Nederland-spillerne, her representert ved Estavana Polman, ble stjålet natt til torsdag. Det er ikke kjent om Polmans sko var blant de som forsvant.
UTSATT FOR TYVERI: Skoene til flere av Nederland-spillerne, her representert ved Estavana Polman, ble stjålet natt til torsdag. Det er ikke kjent om Polmans sko var blant de som forsvant. Foto: Hendrik Schmidt/dpa via AP)

Utsatt for tyveri før viktig VM-kamp

– Veldig irriterende, sier Nederland-trener Helle Thomasen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Nederland-Tyskland på tv2sumo.no fredag fra kl. 17.50.

Flere av de nederlandske VM-spillerne har blitt frastjålet skoene sine dagen før den viktige kampen mot Tyskland. Begge landene er videre, men kampen blir avgjørende for gruppeplasseringen og dermed hvem de kommer til å møte i åttedelsfinalen.

Nå får Nederland lagt en demper på oppladningen til kampen mot vertsnasjonen, etter at tyver har vært på ferde og stjålet de skoene som sto til lufting i hotellgangen.

– Det er selvsagt en kjip situasjon at det har forsvunnet sko fra hotellet i natt. Én ting er at alle spillerne har ekstra sko med, men det er også skinner og såler, så det er veldig irriterende situasjon vi har havnet i, sier Nederland-trener Helle Thomsen til dansk TV 2.

Det er var fire nederlandske spillere som ble frastjålet sine sko.

– Du kan ikke si at ting er blitt stjålet før du vet at noen har stjålet dem. De har i alle fall forsvunnet. Vi har fire spillere og Serbia har også én som mistet skoene som sto i gangen i natt. Det er dessverre ingen kameraer, så vi kan ikke se hvem som har gjort det, men det er en kjedelig situasjon, sier Thomsen.

Nederlendernes danske trener avslører at spillerne som ble frastjålet skoene sin nå er på shoppingtur for å finne seg noen nye par.

Nederland ligger på fjerdeplass i gruppen før siste kamp, og trenger en seier mot gruppeleder Tyskland for å kunne møte lettere motstand i åttedelsfinalen. Dersom de taper blir det et knalltøft møte med Danmark eller Russland i den første utslagsrunden.