Alvorlig ulykke i Nordsjøen

En person er hentet opp av sjøen, og en annen person fikk en fallende gjenstand over seg på riggen Maersk Interceptor rett før klokken 12 torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 12.02 kom det inn melding om at en person hadde falt i sjøen fra riggen Maersk Interceptor på Tambar-feltet.

Kort tid etter ble det meldt at ytterligere en person var skadd etter å ha fått en fallende gjenstand over seg, melder Stavanger Aftenblad.

Riggen var på oppdrag for AkerBP da ulykken skjedde. De to involverte var begge ansatt i Maersk Drilling.

– En person falt i sjøen og ble plukket opp av en stand by-båt ved riggen. Det jobbes med å få brakt begge de to involverte til land, og vi har iverksatt alle mulige ressurser for å kunne ivareta de to, men jeg kan ikke si noe om tilstanden deres nå, sier pressetalsmann Ole Johan Faret i Aker BP til NTB.

Til sykehus

Redningsleder Eirik Willassen ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge sier til Bergens Tidende at personen som falt i sjøen er på vei til sykehus med helikopter. Den andre er om bord på plattformen og vil bli tatt inn av et annet redningshelikopter.

Foreløpig er årsaken til ulykken ukjent, og Aker BP vil foreløpig ikke kommentere omstendighetene rundt hendelsen.

–Vår hovedprioritet er nå å ivareta personellet, og det er det som er vår primæroppgave nå. Vi har aktivert beredskapsorganisasjonen og samarbeider med HRS og relevante myndigheter for å håndtere situasjonen, sier Faret.

Vil granske

Pressetalsmann i Petroleumstilsyunet, Øyvind Midttun, sier til Aftenbladet at de følger ulykken tett, og at de har besluttet å granske hendelsen.

Faret sier Aker vil gjøre alt de kan for å bistå når den tiden kommer.

–Vi skal selvsagt bidra til å undersøke og forstå hva som har skjedd, men vi er ikke der nå. Vi må prioritere personell og de som er skadd, sier Faret.

(©NTB)