HJELPER: Joakim Maylove Moltzau ønsker å hjelpe noen som trenger det til jul.
HJELPER: Joakim Maylove Moltzau ønsker å hjelpe noen som trenger det til jul. Foto: Privat

Joakim (30) låner bort leiligheten gratis til jul

Denne julen vil Joakim Maylove Moltzau gjøre noe for andre. I desember låner han ut leiligheten sin, ferdig pyntet og med julemat i skapene, til noen som trenger det.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Desember er her og julen nærmer seg med stormskritt. Mange kan ikke vente, mens for andre bringer høytiden mest ubehag med seg. Det ønsker Joakim Maylove Moltzau å gjøre noe med.

På Facebook har han lagt ut en status, hvor han skriver at han gjerne vil låne ut leiligheten sin til noen som trenger litt ekstra hjelp til jul, det skriver Telemarksavisa

– Jeg har selv vært i en vanskelig situasjon og vet hvor mye det betyr i en vanskelig situasjon å få hjelp, spesielt i jula, sier han til TV 2.

– Nå visste jeg at jeg hadde muligheten selv, så jeg hadde hatt ganske dårlig samvittighet hvis jeg ikke benyttet meg av muligheten. Jeg setter pris på å kunne hjelpe andre og jeg vet at andre setter pris på å få hjelp, legger han til.

Med julemat og julepynt

Leiligheten, som ligger midt i sentrum, står ledig til låns fra 22. til 26. desember.

Ikke bare tilbyr Joakim husly, i kjøleskapet vil det stå julemat og leiligheten vil være ferdig pyntet til jul.

– For de som får anledning til å være der vil det være julemat og julepynt, slik at det blir julestemning. Jeg skjønner jo at de som eventuelt vil trenge dette, trenger det fordi de ikke har midler selv, så da skal jeg sørge for at alt står klart, sier han.

Planen til Joakim er blant annet å lage ribbe til de som kommer. Han kommer også til å handle inn risgrøt og julefrokost og med tanke på at han har gått på kokkeutdanning vil nok maten smake bra. Her kan noen som trenger det med andre ord komme til dekket bord.

– Jeg håper og tror at jeg kan sørge for at de som feirer jul der koser seg ordentlig. Det er mitt ønske, sier han.

Fortsatt ledig

Med én dobbeltseng, to enkeltsenger og en sovesofa har leiligheten plass til seks personer.

– Tanken er at hvis det for eksempel er en nyskilt mor eller far som har en kjempekrise i jula og må ha et sted å være, så er det ideelt for en pappa eller mamma med to unger. Og hvis de skal ha overnatting på julekvelden kan de bruke sovesofaen til det, sier han.

Så langt er det noen som har tatt kontakt, men juleleiligheten til Joakim er ikke kapret riktig ennå.

– Jeg skjønner at det er vanskelig å snakke om temaer som er nærgående og vanskelig. Det er ikke noe moro å være i en vanskelig situasjon, men jeg vil ikke at de som tar kontakt føler seg brydd av den grunn. Antakelig vet jeg akkurat hvordan de har det og det er derfor jeg gjør det jeg gjør. En gang er det jeg som trenger hjelp, og da håper jeg at det går den andre veien igjen, sier han.