Rekord-Liverpool skinner før Merseyside-derbyet:

– Beste angrepsspillet jeg har sett

Etter brakseieren mot Spartak Moskva ble Liverpool det engelske laget som har scoret mest i et Champions League-gruppespill.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunktene fra Liverpools sjumålsseier mot Spartak i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

– Det er det beste kollektivet angrepsspillet jeg noensinne har sett av Liverpool. Den sesongen med Sturridge og Suarez var det mest de to som var på veldig høyt nivå, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller.

Søndag er det duket for Merseyside-derby. Se Liverpool – Everton på TV 2 Sport Premium og Sumo 15.15!

Da Liverpool scoret sju mot Spartak Moskva, ble de den engelske klubben som har scoret mest i løpet av et Champions League-gruppespill.

Med 22 scoringer totalt overgikk de Manchester Uniteds 20 nettkjenninger fra 1998/99-sesongen. Bare PSG, med 25 denne høsten, har flere blant alle europeiske lag.

«Fab Four»

Totalt i alle turneringer har Jürgen Klopps menn scoret 62 mål denne høsten. Det er like mange som suverene Manchester City, og bare bak PSG i Europas fem største ligaer.

Av engelske tabloider er angrepsrekken bestående av Coutinho, Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino blitt omdøpt til «Fab Four».

– Nå har de fire spillere som ikke bare er så gode, men innmari flinke til å spille hverandre gode. Det er det viktigste poenget til at de kan herje såpass. Når det går så fort, er det utrolig vanskelig å få til det de gjør, påpeker Stamsø Møller og legger til:

– Det er utrolig imponerende å vinne 7-0 to ganger i en Champions League-gruppe som ikke var helt elendig, selv om Maribor ikke akkurat var så bra i den bortekampen.

Coutinho skinner

Da Coutinho scoret sitt tredje for kvelden mot Spartak, var det hans 13. målpoeng de elleve siste kampene – sju mål og seks målgivende.

– Han er verdensklasse. Riktignok ikke mot de beste lagene, men nå har han spilt to kamper på rad til ti på børsen, sier Stamsø Møller.

Dermed har brasilianeren vist hvorfor Barcelona ville bruke mer enn en milliard på ham i sommer.

– Det var en god del som raste med sablene i sommer og mente at han bare kunne dra, men nå viser han hvorfor Liverpool ville beholde ham. Han holder et annet nivå teknisk enn de fleste spillerne i verden, mener TV 2s fotballekspert.

– Han er godt inne på topp ti i verden over spillere med funksjonell teknikk. Han er helt utrolig god nå, og er en fryd for øyet. Han gjør det mot både etablert forsvar og i kontringsspillet. Han er glimrende i alle faser, og er en av de beste nå, fastslår han.

– Får ikke slike rom mot et bra lag

Manchester United-legende Roy Keane advarer sin tidligere erkerival om at de kommer til å få det tøffere i utslagsrundene.

– Det er en fornøyelse å se på dem, men de får ikke så mye rom mot et bra lag. Så enkelt er det. Gi kvalitetsspillere tid med ballen, og de straffer deg. Mot topplagene i Europa vil de ikke få like god tid og de samme mulighetene, sa Keane i ITVs studio onsdag kveld, gjengitt av Daily Mail.

– Hvis du kan fotball, forstår du at det komme tøffere oppgaver for Liverpool, fastslo han.

Det er Stamsø Møller enig i.

– Spartak havnet i en kjempeknipe. De kom til Anfield og måtte vinne. Det må være det verste utgangspunktet du kan ha. Blant lagene de kan møte videre nå, er det veldig stor forskjell for deres del. Liverpool står veldig godt til noen lag, og veldig dårlig til andre.

TV 2s fotballekspert forklarer at Liverpool-laget trives best når de får rom å boltre seg i.

– Derfor er det faktisk bedre for dem å trekke Bayern München enn for eksempel Juventus, selv om Bayern München er bedre spiller for spiller enn Liverpool. Tar du bort de lagene som er best organisert defensivt i Europa, kan Liverpool score tre mål mot nesten alle lag. Det er all grunn for Liverpool-fansen til å se lyst på Champions League-sesongen, mener han.

Søndag er det duket for Merseyside-derby. Se Liverpool – Everton på TV 2 Sport Premium og Sumo 15.15!