BEKYMRET: Thomas Wassberg er bekymret for utviklingen i langrennssporten.
BEKYMRET: Thomas Wassberg er bekymret for utviklingen i langrennssporten. Foto: Scanpix/Montasje.

– Jeg er bekymret for utviklingen!

Den svenske skilegenden Thomas Wassberg er bekymret for utviklingen i langrennssporten den siste tiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Følg helgens verdenscuprenn fra Davos på TV 2 og TV 2 Sumo.

Det har vært en lang debatt de seneste årene innenfor langrennsmiljøet. Diagonalgangen har blitt mindre og mindre brukt blant dagens utøvere, og de mye omdiskuterte «stakefrie sonene» har blitt innført.

– Tendensen er at det stakes bare mer og mer, og jeg syntes det er forferdelig synd for sporten. Jeg er bekymret, fortviler Thomas Wassberg til den svenske skipodcasten Ur Spåret.

OL-gullvinneren på femmila fra Sarajevo i 1984 har ved flere anledninger uttrykt sin misnøye med dagens langrenn. Wassberg hadde også ansvar for løypene under VM i Falun i 2015, som var sesongen før de nye reglene ble innført.

Skeptisk til skicross

Wassberg mener at utstyret er med på å forme sporten, fordi både ski og smøring har en så mye høyere kvalitet enn da han selv var aktiv. Det har blitt snakket om å prøve ut et nytt konsept med hopp og krappe svinger på sprinten. Noe svensken mener kan slå begge veier.

– Det er klart det kunne sikkert vært gøy for barn og juniorer, men for seniorer vet jeg ikke. Det kan bli kult, men det kan også bli komplett fiasko, avslutter Thomas Wassberg.

Til helgen ruller verdenscupsirkuset videre for langrennseliten i Davos, og severdighetene kan du følge på TV 2.