IMPONERER: Allan Dahl Johansson er allerede høyt i verdenstoppen for seniorer.
IMPONERER: Allan Dahl Johansson er allerede høyt i verdenstoppen for seniorer. Foto: Johansen, Carina

Satte ny verdensrekord for andre gang på én uke

Allan Dahl Johansson (19) satte i natt ny verdensrekord for juniorer på 3000 meter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er under en uke siden Johansson imponerte i konkurranse med verdenseliten og gikk inn til 5. plass og ble beste nordmann, på 1500 meter.

I Salt Lake City i natt slo han til igjen, denne gang på 3000 meter. Tiden 3.41,19 var mer enn to sekunder bedre enn den gamle verdensrekorden.

– Det var et godt disponert løp og jeg synes det var en bra tid, sier Johansson til NRK.

19-åringen innrømmer at det er stas å ha verdensrekorden.

– Det betyr mye. Jeg håper den står ut sesongen. Det er junior world cup her i mars, så jeg håper ingen tar den da, sier Johansson til NRK etter løpet.

Johansson har imponert stort den siste tiden, og landslagstrener Sondre Skarli er storfornøyd med utviklingen til unggutten.

– Jeg tror utviklingen bare går en vei for Allan. Klart vi kan ikke forvente at det går i den kurven det har gjort nå. Han har hatt en voldsom fremgang i sesongstarten her. Nå gjelder det å ta små steg hele veien og han er allerede høyt oppe i verdenstoppen for senior, sier Skarli til NRK.

Til helgen er det verdenscup i Salt Lake City og 19-åringen sikter seg nå inn på Håvard Bøkkos norske rekord på 1500 meter på 1500-meter. Johansson gikk i par med Bøkko forrige helg og knuste sin rutinerte lagkamerat.

– Målet er selvfølgelig å slå Håvard sin rekord, sier Johansson.