OMKOM: Kristine Anette Andersen omkom da et jordras traff dette huset. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix / Privat
OMKOM: Kristine Anette Andersen omkom da et jordras traff dette huset. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix / Privat

Kristine Anette (38) døde etter jordras på Osterøy

OSTERØY/OSLO (TV 2): Deler av et hus ble truffet da et jordras gikk på Osterøy i Hordaland torsdag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et bolighus på Haus på Osterøy nord for Bergen ble truffet da det gikk et jordras i Votlo på Osterøy i Hordaland torsdag morgen.

En kvinne som ble kjørt til Haukeland universitetssykehus med ambulanse, døde av skadene hun fikk, meldte politiet like etter klokken 11 torsdag.

– De pårørende blir ivaretatt av personell på eget pårørendesenter, skrev politiet i en pressemeldingen.

Torsdag ettermiddag opplyser politiet at det var 38 år gamle Kristine Anette Andersen som omkom i raset. De pårørende er varslet, og offentliggjøringen av navn og bilde gjøres i samråd med hennes familie.

Bilder fra stedet viser et større område bak huset der raset har gått og store jordmasser på nedsiden av huset.

Evakuerte nabohus

Totalt 18 hus med til sammen 35 personer ble evakuert i området torsdag. De evakuerte ble samlet på en skole i nærheten.

– Vi ble evakuert i morgentimene og alt står bra til. Hele bygda var i sjokk, for man vet jo ikke hva som kan skje. Nå er situasjonen roligere og alle blir tatt hånd om av brannfolk og politi på bedehuset. Folk er flinke til å støtte hverandre, sier Espen Nessestrand Mjøs til lokalavisen Bygdanytt.

Politiet i Hordaland opplyser torsdag ettermiddag at kommunen sørger for oppfølging av beboerne i disse husene når det gjelder overnatting og eventuelt uthenting av eiendeler og lignende. Kommunen overtar nå ansvaret for situasjonen såfremt det ikke oppstår nye hendelser i området.

– Sivilforsvaret overtar vakthold i kveld og natt. Politiet blir på stedet til Sivilforsvaret er på plass og kan overta. Geologer skal ta ny vurdering av rasfaren i morgen fredag, opplyser politiet videre.

STORE SKADER: Deler av boligen ble truffet av raset torsdag morgen. NTB scanpix
STORE SKADER: Deler av boligen ble truffet av raset torsdag morgen. NTB scanpix Foto: Hommedal, Marit

Raset var omkring 25 meter langt og syv meter bredt.

– Det har vært veldig dramatisk. Det var uoversiktlig da vi kom til stedet, det var mørkt og veldig mye nedbør, fortalte Dag Olav Sætre, innsatsleder i Vest politidistrikt, til TV 2 tidligere torsdag.

Kraftig regn

De siste dagene har det regnet kraftig på Vestlandet, og NVE har sendt ut jordskredvarseli gul kategori for Vestlandet. I tillegg er det sendt ut flomvarsel i oransje kategori i indre strøk av Hordaland og Rogaland på grunn av regn og snøsmelting.

Skalaen for varsling har fire kategorier: grønt (1), gult (2), oransje (3) og rødt (4), hvor rødt er det mest alvorlige. Begge varslene er gyldig fram til fredag klokka 7.