ÅRETS NAVN: Time Magazine har kåret alle stemmene bak #metoo-kampanjen til Årets person.
ÅRETS NAVN: Time Magazine har kåret alle stemmene bak #metoo-kampanjen til Årets person. Foto: Time Magazine

Time Magazine kårer alle bak #Metoo til «Årets person»

Alle dem som har brutt tausheten om seksuelle trakasseringer og overgrep, er kåret til Årets person av det prestisjetunge Time Magazine. 

Magasinet trekker fram at «The Silence Breakers», som Time omtaler dem som, kommer fra alle samfunnsklasser, yrker, raser, aldre og land.

«Deres kollektive sinne har gitt umiddelbare og sjokkerende resultater. For den betydningen de har hatt på 2017, så kåres de til Årets person», skriver Time Magazine.

Avsløringene og åpenheten startet etter at flere titalls kvinner sto åpent frem og fortalte at de var blitt seksuelt trakassert av Hollywood-produsent Harvey Weinstein.

Blant de første kjente kvinnene som sto frem var skuespiller Ashley Judd. De påfølgende ukene og månedene sto over 50 kvinner frem og fortalte om sine opplevelser med Weinstein.

Etter Weinstein-skandalen eskalerte kampanjen over hele verden.

Skuespiller Alyssa Milano skrev på Twitter:

– Hvis du har blir seksuelt trakassert eller blitt utsatt for overgrep, skriv #metoo på denne tweeten, skrev Milano.

Kvinner og menn over hele verden har fortalt sine dypeste hemmeligheter, og innen media, politikk- og kulturliv har avsløringene og omfanget vært enormt.

– Emneknaggen #metoo har fungert som en paraply for solidaritet for millioner av mennesker som har stått fram med sine historier. Det er en del av historien, men ikke den hele, skriver Time videre.

NTB/TV 2