Her er Johnny Hallyday fotografert i april 2016. Rundt ett år senere fortalte han åpent at han var rammet av lungekreft. / AFP PHOTO / Fred PAYET
Her er Johnny Hallyday fotografert i april 2016. Rundt ett år senere fortalte han åpent at han var rammet av lungekreft. / AFP PHOTO / Fred PAYET

«Den største stjernen du aldri har hørt om» er død

Frankrikes kanskje største rockeikon, Johnny Hallyday, er død.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hallyday ble 74 år gammel, og døde av lungekreft, opplyser kona Laeticia til nyhetsbyrået AFP onsdag. Artisten gikk blant annet under kallenavnet «Frankrikes Elvis», og fortalte i mars at han hadde fått kreft.

– Johnny Hallyday har forlatt oss. Jeg skriver disse ordene, men jeg kan ikke tro dem selv. Likevel er det sant. Mannen min er ikke lenger blant oss: Han forlot oss i kveld slik han levde, med mot og verdighet, forteller den 42 år gamle kona til AFP.

– Vi har alle noe fra Johnny Hallyday i oss, sier Frankrikes president, Emmanuel Macron, i en uttalelse om dødsfallet.

Han brøt med fransk sangtradisjon sent på 1950-tallet og solgte over 100 millioner plater og gjennomført en rekke turneer. Men selv om suksessen var stor i hjemlandet og flere andre land i den franskspråklige kultursfæren, fikk han aldri noe stort gjennombrudd i resten av verden.

Det førte til at flere omtalte ham som «den største stjerne du aldri har hørt om».

74-åringen har vært gift fire ganger, to av ekteskapene med samme kvinne.

TV 2 / NTB