SKUFFET: Nobel-kandidat Carl I. Hagen hilser ser på Stortingspresident Olemic Thommesen i Vandrehallen på Stortinget mandag etter at det ble vedtatt en hastebehandling av nye regler for valg til Nobelkomiteen.
SKUFFET: Nobel-kandidat Carl I. Hagen hilser ser på Stortingspresident Olemic Thommesen i Vandrehallen på Stortinget mandag etter at det ble vedtatt en hastebehandling av nye regler for valg til Nobelkomiteen. Foto: Junge, Heiko

Nobel, Carl I. Hagen og prinsippløse prinsipper

Nobeldrømmen til Carl I. Hagen henger i en syltynn tråd. Jeg forstår godt de som lurer på hva våre fremste folkevalgte driver med i det som for lengst er blitt en politiske farse. Her er ni ting jeg lurer på:

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jeg lurer på …

1 ...hvorfor politikere til stadighet bruker prinsipielle argumenter for å forsvare prinsippløse standpunkter.

2 …hvor selvopptatte og bortskjemte enkelte godt voksne (mannlige) politikere kan bli.

3 …om Thorbjørn Jagland trekker seg fra Nobelkomiteen. Siden Stortinget mener hans dobbeltrolle som generalsekretær i Europarådet og medlem av Nobelkomiteen er problematisk.

4 …hvorfor Carl I. Hagen er så inderlig opptatt av å bli anerkjent av det samme politiske ”establishment” som han har bygd et parti og en karriere på å forakte.

5 ...om Arbeiderpartiet hadde gjenvalgt Thorbjørn Jagland i 2014, hvis det ikke var for at Frp protesterte mot hans kandidatur.

6 ...om Carl I. Hagen ville blitt Frps nobelkandidat hvis det ikke var for at Arbeiderpartiet advarte mot å velge Hagen.

7 ...om Carl I. Hagen angrer på at han presset seg inn på fjerdeplassen på Oslo Frps stortingsliste. Nominasjonskomiteen hadde enstemmig innstilt 33 år gamle Aina Stenersen på plassen.

8 ...hva Aina Stenersen tenker nå.

9 ...om det politiske teateret som utspiller seg rundt Nobelkomiteen er en komedie eller en tragedie.