DET BESTE FRA MERSEYSIDE: TV 2s utvalgte panel har mange å velge blant når de skal ta ut den beste elleveren fra byen Liverpool.
DET BESTE FRA MERSEYSIDE: TV 2s utvalgte panel har mange å velge blant når de skal ta ut den beste elleveren fra byen Liverpool. Foto: Scanpix/montasje

Dette er «Everpool» – Merseysides beste ellever

Liverpool dominerer offensivt, men i de defensive rollene får de blå plass i TV 2-panelets lag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Premier League igjen søndag. Sendestart 12.30 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Southampton-Arsenal (13.00), Liverpool-Everton (15.15 - OGSÅ PÅ TV 2) og Man.-Utd.-Man City (17.30).

Søndag er det vaskeekte derbysøndag i Premier League, når både Liverpool-Everton og Manchester United-Manchester City står på programmet.

I den forbindelse har TV 2s Premier League-redaksjon, med eksperter, kommentatorer og programledere, fått i oppgave å velge seg ut sine kombinerte drømmellevere fra både Merseyside (Everton-Liverpool) og Manchester (United-City).

Fredag så du Manchester-elleveren, som resulterte i spennende uttak fra hele kobbelet av TV 2ere.

Vårt panel har valgt helt fritt fra de beste spillerne fra hver klubb - dersom alle var skadefrie og tilgjengelige - og har laget hver sin kombinasjonsellever.

TV 2 Sumo: Her får du tilgang

Erik Thorstvedt, TV 2s ekspert

Simon Mignolet - Nathaniel Clyne, Michael Keane, Joël Matip, Leighton Baines - Adam Lallana, Idrissa Gueye, Philippe Coutinho - Mohamed Salah, Roberto Firmino, Sadio Manè (4-3-3)

Mignolet er bedre enn sitt rykte. Pickford kommer, men så lenge han har spilt i PL har han sluppet inn brutalt mye mål. Det er ikke bare hans feil, men han trenger å bli stabil på et stabilt bra lag. Ingen har vært oftere inni garnet for å hente ut ballen de siste sesongene, enn han. Rart å ta ut en midtstopper som ikke engang får fast plass i et grusomt dårlig Everton-forsvar. Så Michael Keane er med på grunn av det vi vet han kan, som han har vist før. Og som jeg tror han finner tilbake til. Leighton Baines er heller ikke i nærheten av det han engang var. Men sniker seg inn på venstreback likevel. Lenger framme sier det seg nesten selv, bortsett fra at der er mange gode argumenter for at Henderson burde tatt plassen sentralt.

Liverpool-Everton 8-3

Petter Myhre, TV 2s ekspert

Jordan Pickford - Joe Gomez, Joël Matip, Michael Keane - Adam Lallana, Gylfi Sigurdsson, Jordan Henderson, Sadio Mané - Mohamed Salah, Roberto Firmino, Philippe Coutinho (3-4-3)

Vanskelig 11'er å komponere da antallet gode angripere er vesentlig flere enn gode forsvarere på begge lag, men har prøvd å komponere et lag jeg kunne gått i banen med i en virkelig kamp og ikke bare på Playstation. Keeperplassen er en 50/50 duell og Pickford skal ikke gjøre mange feil før Mignolet tar plassen. I en 3'er bak er man avhengig av folk som har styrkene sine i luften og mann/mann dueller på bakken, så Matip og Keane var klare første valg her. Utfordringen var hvem som skulle være sistemann i backrekken. Valget falt på unge fremadstormende Gomez som er kjent med stopperrollen i stedet for etablerte ringrever på vei ned og backer som Coleman og Clyne som er best offensivt og på kanten.

Henderson får hovedansvaret for det defensive på midten og spiller på samme side som Mané, som naturlig nok kommer til å storme fremover, mens Sigurdsson starter sentralt på høyresiden, en rolle han kjenner fra blant annet Island. Her vil han få god hjelp av en kreativ Lallana så de vil være en fleksibel duo i motsetning til Henderson/Mane' som har en klar arbeidsfordeling. Offensivt trenger vi en hardtarbeidende Firmino da laget er noe tungt offensivt lastet, mens Coutinho skal danne en dynamisk duo med Mane' på venstresiden. Salah skal få lov å bruke alle kreftene sine offensivt og være lagets toppscorer.

Liverpool-Everton 8-3

Trevor Morley, TV 2s ekspert

Jordan Pickford - Nathaniel Clyne, Joe Gomez, Michael Keane - Idrissa Gueye, Emre Can - Mohamed Salah, Philippe Coutinho, Adam Lallana, Sadio Mané - Roberto Firmino (3-2-4-1)

Jeg er ingen stor fan av Mignolet, og jeg tenker at Pickford kommer til å bli veldig god. Det er veldig vanskelig å plukke forsvarere, og jeg visste ikke helt hvordan jeg skulle gjøre det. Det viser bare hvor lite styrke begge lag har der for øyeblikket. Men når det er sagt så tror jeg Gomez kommer til å bli en fantastisk spiller. Det var mye enklere offensivt. I Coutinho, Salah, Mané og Firmino har Liverpool en offensiv kvartetten der som er så bra som det kan bli egentlig.

Liverpool-Everton 8-3

Simen Stamsø Møller, TV 2s ekspert - og kommentator

Simon Mignolet - Seamus Coleman, Joël Matip, Michael Keane, Alberto Moreno - Philippe Coutinho, Georginio Wijnaldum, Adam Lallana - Mohamed Salah, Roberto Firmino, Sadio Mané (4-3-3)

Jeg ender opp med to Everton-spillere. Det Liverpool trenger er en pålitelig midtstopper ved siden av Joël Matip. Jeg tror aldri Michael Keane blir en fantastisk spiller, men han er godt foran alternativene hos begge lag. Seamus Coleman slår så vidt Nathaniel Clyne fordi mitt lag skal spille på motstanderens banehalvdel, og Coleman er mer presis på siste 1/3. Den eneste Everton-spilleren jeg vurderte på midtbanen var Idrissa Gueye.

Liverpool-Everton 9-2

Øyvind Alsaker, TV 2s kommentator

Simon Mignolet - Seamus Coleman, Joël Matip, Dejan Lovren, Leighton Baines - Adam Lallana, Idrissa Gueye, Philippe Coutinho - Mohamed Salah, Roberto Firmino, Sadio Mané (4-3-3)

Overveldende Liverpool-dominans – ikke lett å finne Everton spillere etter den sesongen de har hatt. Pickford såvidt bak Mignolet. Men på backene er det plass, ikke Liverpools sterkeste posisjon, selv om Clyne er bra og Arnold lovende. Idrissa Gueye får jobben som anker på midten, men verken Sigurdsson eller Rooney når opp. De deler skjebne med Wijnaldum og Can, som begge er nær en startplass. Framme er det ingen diskusjon!

Liverpool-Everton 8-3

Endre Olav Osnes, TV 2s kommentator

Jordan Pickford - Nathaniel Clyne, Joël Matip, Michael Keane, Leighton Baines - Mohamed Salah, Jordan Henderson, Idrissa Gueye, Philippe Coutinho, Sadio Mané - Roberto Firmino (4-5-1)

Vi kjører en 4-5-1 i mangelen av toppspisser hos begge lag. Everton hadde poenga i den ene lomma og penga i den andre etter fjorårets sesong. Det resulterte i at de kjøpte inn en bråte med offensive midtbanespillere. Ingen av dem får plass her. Det gjør imidlertid Gueye som freser jord sentralt, og baner vei for offensivt anlagte spillere rundt seg. Keane, Baines og Pickford lurer seg inn takket være middels konkurranse i disse posisjonene.

Liverpool-Everton 7-4

Espen Ween, TV 2s kommentator

Jordan Pickford- Joe Gomez, Michael Keane, Joël Matip, Leighton Baines - Jordan Henderson - Mohamed Salah, Wayne Rooney, Philippe Coutinho, Sadio Mané; Roberto Firmino (4-1-4-1)

Seamus Coleman er i utgangspunktet den beste høyrebacken, men usikkerheten om hvorvidt han kommer like sterk tilbake fra benbruddet avgjør den posisjonen. Keane har ikke vist seg fra sin beste side i Everton-drakta, men er bedre enn Lovren. Det sto mellom Gueye og Henderson som ensom defensiv svale på midten. Liverpools offensive firkløver er bankers. Rooney blomstrer i sin midtbanerolle og da må det ryddes plass til en ekte scouser i Merseyside XI.

Liverpool-Everton 7-4

Jonas Bariås, TV 2s kommentator

Jordan Pickford - Joe Gomez, Joël Matip, Michael Keane, Leighton Baines - Wayne Rooney, Georginio Wijnaldum, Philippe Coutinho - Mohamed Salah, Sadio Mané - Roberto Firmino (4-3-2-1)

En lagoppstilling preget av den røde delen av Merseyside, der kun Rooney får plass fra Everton i de tre fremste leddene. Jeg skal innrømme at han ikke var den første spilleren jeg satt inn, men synes veteranen fortjener plassen på bakgrunn av det han har levert for et hittil svakt Everton. Wijnaldum med defensiv rolle for å nøytralisere midten. Åpenbare defensive mangler, men en offensiv oppstilling det lukter svidd av.

Liverpool 7-4 Everton

Ole Martin Synnes, TV 2s Fantasy-ekspert

Jordan Pickford - Seamus Coleman, Joe Gomez, Joël Matip, Alberto Moreno - Philippe Coutinho, Idrissa Gueye, Adam Lallana - Mohamed Salah, Roberto Firmino, Sadio Mané (4-3-3)

Dette er definisjonen av feige lag. Nivåforskjellen har aldri vært større på Merseyside enn denne høsten. Derfor dominerer de røde, men har likevel funnet plass til Pickford og Coleman, grunnet potensial og maksnivå. Hakkekyllingen Moreno som fans og alle eksperter elsker å slakte, fortjener plassen etter å ha snudd motvind til medvind. Ingenting å diskutere offensivt, the Fab Four må selvfølgelig med. Sammen med Lallana blir the Phenomenal Five umulige å stoppe og dermed fryktelig avhengig av Gana som ryddegutt på midten. Jeg forventer minst fire mål i hver kamp fra disse elleve. Klopp ville elsket dette laget, men Big Sam ville hatet det.

Hvis jeg skulle valgt i et Fantasy-perspektiv, ville det blitt noe annerledes:
Jordan Pickford - Seamus Coleman, Joe Gomez, Alberto Moreno - Philippe Coutinho, Mohamed Salah, Gylfi Sigurdsson, Sadio Mané, Yannick Bolasie - Roberto Firmino, Wayne Rooney

Fordelen med å ta ut en Fantasy-ellever er at jeg slipper å tenke på balanse i laget. Jeg kan fylle på med tre offensive backer i tre-backslinja, og stappe midtbanen full av playmakere. En hver managers drøm! Gylfi Sigurdsson og Yannick Bolasie på sitt beste er på høyde med Coutinho og co., og dermed blir det 3-5-2 siden utvalget av midtbanespillere er mye større enn spisser. Firmino og Rooney er ingen poengkonger, selv om Rooney i sine glansdager var et must-have på Fantasy. Calwert-Lewin er første innbytter på benken, og får selskap på benken av Lallana og Baines. Salah og Coutinho bytter på kapteinsbindet, denne helgen får Coutinho bindet.

Liverpool-Everton 8-3/Liverpool-Everton 6-5

Jon Hartvig Børrestad, TV 2s programleder

Jordan Pickford - Seamus Coleman, Phil Jagielka, Joël Matip, Leighton Baines - Gylfi Sigurdsson, Adam Lallana - Mohamed Salah, Philippe Coutinho, Sadio Mané - Roberto Firmino (4-2-3-1)

Var redd dette skulle bli en veldig rød affære, men der Liverpool har sine svake punkter mener jeg Everton har sin forse. Baines, Coleman og Pickford er alle er bedre alternativer enn hva de røde kan stille med. Offensivt herjer Liverpool – Rooney kunne fått en plass basert på hans meritter, men akkurat nå må han ta til takke med en plass på benken. Klopp er manager og Sammy Lee assistent.

Liverpool-Everton 6-5

Helge Pettersen Kalleklev, programleder Premier Leaks

Loris Karius - Michael Keane, Joël Matip, Leighton Baines - Adam Lallana, Georginio Wijnaldum, Idrissa Gueye, Philippe Coutinho - Mohamed Salah, Roberto Firmino, Sadio Mané (3-4-3)

Tror fremdeles Karius er en bedre keeper enn Mignolet, og dessuten er han oftere del av programmet mitt der han drikker Red Bull på Liverpool-benken. Av forsvarsspillere fra begge lag vil jeg egentlig kun ha med Matip, men Baines kommer med på gamle meritter. Selv om det blir tynt defensivt med ham i en trebackslinje, må det til for å få plass til offensiv kraft. Utrolig tungt å vrake Wayne Rooney, som jeg fremdeles holder høyere enn de fleste nok gjør, men Liverpool offensivt står tilbake for få. Da må heller Gueye inn for å holde troppene samlet.

Liverpool-Everton 8-3

Se Premier League igjen søndag. Sendestart 12.30 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

TV 2 Sumo: Her får du tilgang