De lyseblå dominerer i ekspertenes Manchester XI

TV 2s Premier League-gjeng tar ut det de mener er Manchesters beste ellever.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se fem av de flotteste scoringene fra Manchester-derbyenes Premier League-historie øverst!

Se Premier League igjen i helgen, med West Ham-Chelsea som første kamp på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo lørdag fra 13.00.
Man.-Utd.-Man City søndag 17.30!

En av sesongens store Premier League-helger står for tur, med dobbel derbysøndag og lokaloppgjør både på Merseyside og i Manchester.

I den forbindelse har et panel fra TV 2s Premier League-redaksjon, med eksperter, kommentatorer og programledere, fått i oppgave å velge seg ut sine kombinerte drømmellevere fra både Merseyside (Everton-Liverpool) og Manchester (United-City).

Vårt panel velger fritt fra de beste spillerne fra hver klubb - dersom alle var skadefrie og tilgjengelige - og lager hver sin kombinasjonsellever.

TV 2 Sumo: Her får du tilgang

Erik Thorstvedt, TV 2s ekspert

David de Gea - Kyle Walker, Eric Bailly, John Stones, Benjamin Mendy - Kevin De Bruyne, Paul Pogba, Nemanja Matic, David Silva - Sergio Agüero, Romelu Lukaku (4-4-2)

Kanskje rart å ta med Mendy som bare fikk fem kamper før korsbåndet røk. Men han er absolutt klasse, og om vi skal velge fra alle spillere som er on the books, er han med. Midtstoppere er en utfordring. Mange å velge i, men ingen selvskrevne. Phil Jones har gjort det bra siden Mourinho kom, og hva med Kompany? Lander likevel på Stones – mannen med det største potensialet og den største fremgangen. Selv om det muligens har gått litt under radaren. Og Bailly som er en meget bra spiller. Framover jukser jeg litt med en old school formasjon for å få med Aguero og Lukaku. Sane og Sterling burde vært med, og jeg er stor fan av Rashford. Men det går dessverre ikke opp. Men de kommer innpå i andre omgang….

Manchester United-Manchester City 5-6

Petter Myhre, TV 2s ekspert

David de Gea - Eric Bailly, Vincent Kompany, Nicolas Otamendi - Kevin De Bruyne, Fernandinho, Nemanja Matic, Leroy Sané - David Silva, Sergio Agüero, Paul Pogba (3-4-3)

Har komponert en 11'er som er funksjonell og godt balansert med spillere i roller de hadde behersket i virkeligheten også. Denne gjengen kunne vunnet mot alle nåværende 11'ere i Premier League med kanskje verdens beste keeper i mål, en fysisk robust back 3'er som er gode i duellspillet i lufta på defensive og offensive dødballer, samt klarer seg bra én mot én ved kontringer i mot. De kommer til å få god hjelp defensivt av Fernandinho og Matic som begge kan gå ned i back-leddet defensivt og er gode med ball offensivt. I tillegg har begge to et meget godt skuddbein.

PLASS TIL BEGGE: Petter Myhre er blant dem som får plass til både Paul Pogba og Fernandinho på sitt lag. Her fra en treningskamp i sommer. Foto: Bob Levey/AFP
PLASS TIL BEGGE: Petter Myhre er blant dem som får plass til både Paul Pogba og Fernandinho på sitt lag. Her fra en treningskamp i sommer. Foto: Bob Levey/AFP

De Bruyne og Sane har enorm løpskraft til å dekke kantene, men skal stort sett få bruke kreftene offensivt da de har De Gea og de fem nevnte som tar seg av det som måtte komme defensivt. De Bruyne skal samarbeide med Silva på høyresiden og de står fritt til å bytte posisjoner med deres kreativitet. Det samme gjelder på motsatt side hvor Pogba også trives litt ut venstre og i en posisjon hvor han skal få konsentrere seg om det offensive sammen med en av ligaens beste spillere én mot én offensivt i Sane. På spissplassen var det flust av ekstremt gode kandidater, men jeg har alltid vært svak for Agüero og går for ham selv om Zlatan er tilbake.

Manchester United-Manchester City 4-7

Trevor Morley, TV 2s ekspert

David de Gea - Kyle Walker, John Stones, Eric Bailly, Ashley Young - Nemanja Matic, Paul Pogba - Kevin De Bruyne, David Silva, Leroy Sané - Sergio Aguüero (4-2-3-1)

Jeg tok med Ashley Young, og det er fantastisk. Det ville man aldri trodd for ett år siden, men han fortjener det. Han har fantastiske innlegg. Walker/Valencia var et tøft valg, men jeg er klar på at jeg vil ha inn Stones. Matic/Pogba blir to beist som holder ting sammen på midten, og de fire foran er ekte kvalitet, er det ikke? Det er litt urettferdig overfor Lukaku og Rashford, men man må la noen forbli utenfor. Det er ikke en takknemlig oppgave dette her. Alt vi kan få er fiender.

Manchester United-Manchester City 5-6

Simen Stamsø Møller, TV 2s ekspert - og kommentator

David de Gea - Kyle Walker, John Stones, Eric Bailly, Benjamin Mendy - Fernandinho, Nemanja Matic - Paul Pogba, David Silva, Kevin De Bruyne - Sergio Agüero (4-2-3-1)

Stopperne var det vanskeligste. Tenkte først at det måtte være en gigantkamp mellom Kompany og Jones, og at den såvidt ble vunnet av sistnevnte, men så kom jeg på at Eric Bailly jo må med. Ellers var ikke dette så vanskelig. Backene kan gå så høyt de vil, Matic og Fernandinho balanserer. De tre ballglade bak Agüero har full kreativ frihet. Martial og Sané er superinnbyttere.

Manchester United 4-7 Manchester City

Øyvind Alsaker, TV 2s kommentator

David de Gea - Antonio Valencia, John Stones, Vincent Kompany, Benjamin Mendy - Kevin De Bruyne, Nemanja Matic, David Silva - Leroy Sané, Sergio Agüero, Anthony Martial (4-3-3)

Den bakre fireren kunne nesten like gjerne bestått av Walker, Jones, Otamendi og Young – Velger Citys stoppere fordi de har langt bedre offensive bidrag. Matic får anker-rollen i skarp konkurranse med Fernandinho, mens det ikke er plass til Paul Pogba – indreløpere må bli Silva/De Bruyne! Sterling, Rashford, Lingard, Jesus og Mkihtaryan kunne alle fått plass i angrepet uten at det ville blitt nevneverdig svekket. Lukaku må gjøre mer i storkampene, og får sjansen til det allerede søndag. Zlatan kan heller ikke vippe Agüero av tronen.

Manchester United-Manchester City 4-7

Endre Olav Osnes, TV 2s kommentator

David de Gea- Eric Bailly, Phil Jones, John Stones - Antonio Valencia, Paul Pogba, Nemanja Matic, Kevin De Bruyne, Leroy Sané - David Silva, Sergio Agüero (3-5-2)

Bak har vi to sluggere i Bailly og Jones, som akkompagneres av ballspilleren Stones. Valencia er i en alder der han leverer profesjonelle opptredener på erfaring og rutine i høyere grad enn Walker. Sané danker ut mange gode fotballspillere takket være ungdommelig frekkhet og masse tempo på motsatt side. Agüero er den beste spissen i Manchester. Han trenger en magiker ved siden av seg, bak seg, foran seg, rundt seg. Foretrekker derfor Silva sin finesse og kreativitet fremfor Lukaku.

Manchester United-Manchester City 6-5

Espen Ween, TV 2s kommentator

David de Gea - Antonio Valencia, Eric Bailly, Vincent Kompany, Benjamin Mendy - Paul Pogba, Nemanja Matic, Kevin De Bruyne - David Silva, Raheem Sterling - Sergio Agüero (4-3-2-1)

Matic eller Sané, Sané eller Matic? Amerikansk uttak basert på den siste uka, og behovet for en balanserende spiller i spann med den selvskrevne trioen De Bruyne, David Silva og Pogba, vipper pendelen i favør serberen. Benjamin Mendy viste nok før skaden til at han foretrekkes framfor en Ashley Young som nærmest går på vannet om dagen. Antonio Valencia tar Kyle Walker på bedre offensivt sluttprodukt. Kompany er kaptein og hærfører.

Manchester United-Manchester City 5-6

Jonas Bariås, TV 2s kommentator

David de Gea - Kyle Walker, Eric Bailly, Phil Jones, Benjamin Mendy - Paul Pogba, Nemanja Matic, Kevin De Bruyne- Raheem Sterling, Sergio Agüero, Gabriel Jesus (4-3-3)

Ett ord: Brutalt! Ikke lett å velge ut elleve spillere her, men offensivt kan ikke laget domineres av noen andre enn City basert på hvordan de lyseblå har levert fremover denne sesongen. Matic gir trygghet og arbeidsro for kreative Pogba og De Bruyne. Robust midtforsvar og spillende backer som binder laget bra sammen. De Gea klart førstevalg mellom stengene i min bok. Rett og slett en fryktinngytende ellever.

Manchester United-Manchester City 5-6

Jon Hartvig Børrestad, programleder

David de Gea - John Stones, Phil Jones, Vincent Kompany - Kyle Walker, Paul Pogba, Nemanja Matic, David Silva, Ashley Young - Kevin De Bruyne - Sergio Agüero (3-5-1-1)

Herlig utfordring å plukke fritt fra så stor og sterke tropper. Jeg har gått for en blanding av form og hvem jeg mener er de beste spillerne. Young fortjener å være med basert på sine prestasjoner i det siste, Agüero med pga toppnivået som er skyhøyt.

Manchester United-Manchester City 5-6

Helge Pettersen Kalleklev, programleder Premier Leaks

David de Gea - Antonio Valencia, Eric Bailly, Vincent Kompany - Kevin De Bruyne, Fernandinho, Nemanja Matic, Paul Pogba, Leroy Sané - David Silva - Sergio Agüero (3-5-1-1)

Valgte først de spillerne som måtte være med: De Gea, Agüero, Silva og De Bruyne. Deretter var det tungt å vrake spillere som Sterling, Gabriel Jesus, Martial, Rashford og Lukaku, men man må jo også ha et forsvar. Minimerer til tre forsvarere, der Valencia blir tidenes mest offensive høyre stopper i en trebackslinje selv om det neppe er fornuftig. Men jeg mener han må med på et slikt lag. Bailly er den med høyest potensiale og Kompany kommer med fordi han - fremdeles - er ligaens ypperste når han er skadefri. Fernandinho og Matic får ta seg av balanseringen (det gjør vel neppe noen bedre enn dem uansett), for jeg vil ha plass også til både Pogba og Sané.

Manchester United-Manchester City 5-6

Brede Hangeland, TV 2s ekspert

David de Gea - Antonio Valencia, Eric Bailly, John Stones, Benjamin Mendy - Nemanja Matic, Paul Pogba, Kevin De Bruyne - Raheem Sterling, Sergio Agüero, Leroy Sané (4-3-3)

David de Gea er Premier Leagues - og kanskje verdens beste keeper, ferdig snakket. En komplett keeper, som har reddet et stort antall poeng for Manchester United denne sesongen. Jeg satt på Emirates sist lørdag og så en keeperprestasjon som man måtte gni seg i øynene av. Arsenals angripere gjorde alt riktig, men så var de De Gea i målet da….

Antonio Valencia får høyrebacken. Jevnt med Kyle Walker her, men jeg velger Valencia som all-round er bedre og jevnere enn Walker. Valencia klarer seg en mot en defensivt, er fysisk meget sterk og sjeldent skadet. Bidrar også voldsomt offensivt med målgivende innlegg og scoringer. En meget viktig spiller for Josè Mourinho og Manchester United.

Potensialet til Eric Bailly er himmelhøyt, og nivået allerede imponerende. United med og uten Bailly er to forskjellige historier. Han har fysikk og fart til å håndtere verdens beste spisser. Mangler fremdeles noe på posisjonering og i oppspillsfasen, men er allerede meget god og vil bare bli bedre.

John Stones tas ut i tøff kamp med Phil Jones, men går for Stones som har tatt steg denne sesongen og uheldigvis for City er ute med skade. En moderne midtstopper som er trygg og god med ballen og ikke lar seg stresse. Kan bli bedre på det rent forsvarsmessige som posisjonering, duellspill og risikovurdering. Pep Guardiola skulle nok gjerne hatt ham tilgjengelig til desember-programmet.

Benjamin Mendy rakk å vise vanvittig fysikk og innleggskvalitet før han måtte sette seg på sidelinjen med langvarig kneskade. Herfra styrer han the shark team via sosiale medier. Selv om Fabian Delph har imponert som vikar, vil Mendy være en forsterkning når han er tilbake fra kneskaden

Signeringen av Nemanja Matic var the missing link i Manchester United. Rolig med ballen, smart i posisjoneringen, duellsterk. Matic er en spillertype som alle lag har bruk for. Han sørger for balanse og kontradekking, og skjuler feil som andre i laget gjør. Gjør jobben for forsvaret vesentlig lettere.

Jevnt mellom Paul Pogba og David Silva, velger Pogba. Pogba er den kreative kraften på midtbanen. Han har overblikk, teknikk og fysikk i verdensklasse. Fremdeles ikke et ferdig produkt, og kan noen ganger jukse eller ta for stor risiko, særlig i trange situasjoner på egen halvdel. Pådro seg et helt idiotisk rødt kort mot Arsenal og går glipp av Manchester-derbyet.

Kevin De Bruyne konkurrerer med Hazard og Salah om å være Premier Leagues beste spiller for tiden. Hardtarbeidende, intelligent, teknisk meget god. De Bruyne topper statistikken over flest målgivende pasninger per antall minutter han har spilt - i PLs historie. Han kan åpne opp et organisert forsvar med pasninger som vi andre må se i repetisjon før vi forstår hva som skjedde.

Raheem Sterling har vært en åpenbaring denne sesongen. Sterling var spilleren man kunne la seg frustrere over. Potensialet var åpenbart, men prestasjonene for ustabile. Nå har Guardiola fått Sterling i modus. Bevegelsesmønsteret og timingen stemmer, og da kommer fysikken til sin rett.

Leroy Sanè får PLs høyrebacker til å skjelve i shortsen. Sanè har et rykk som minner mer om friidrett enn om fotball. Han er også, som Sterling, blitt klart bedre i timingen og i valgene han tar. Passer perfekt inn i Guardiolas filosofi med eksplosive bakromsløp der det er lite plass. Et mareritt å forsvare seg mot når han har ballen i føttene.

Sergio Agüero scorer mål på bestilling overalt. Blant mange verdensklasse-spisser jeg har spilt mot er Aguero den med de smarteste og mest eksplosive bevegelsene i feltet. Han kan virke uinteressert, men man må ikke la seg lure av dette. Når spillet nærmer seg målet våkner han, og bruker kreftene meget godt og effektivt. En sjanse, og det er som oftest mål. Klasse.

Manchester United-Manchester City 5-6

Se Premier League igjen i helgen, med West Ham-Chelsea som første kamp på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo lørdag fra 13.00.Man.-Utd.-Man City søndag 17.30!

TV 2 Sumo: Her får du tilgang