Boligprisene fortsetter å falle. Fallet er sterkere enn normalt for november, som historisk sett er blant de svakeste, Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Boligprisene fortsetter å falle. Fallet er sterkere enn normalt for november, som historisk sett er blant de svakeste, Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Boligprisene falt med 0,4 prosent i november

Etter et sjeldent hopp i boligprisene i oktober, falt prisene igjen i november. Det er særlig flere av de store byene som har den svakeste prisutviklingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nedgangen kommer etter en oppgang på 0,4 prosent i oktober. Den nominelle prisnedgangen i november var på 1,1 prosent.

Eiendom Norge peker på at november historisk sett er blant de svakeste boligmånedene, men fallet er likevel sterkere enn normalt denne måneden.

Siden april er prisene ned 5,6 prosent på landsbasis. Eiendom Norge venter at utviklingen med fall vil fortsette ut vinteren, muligens helt til våren.

– Selv om boligprisene normalt faller i november, så var det et større fall enn normalt i år. Alle fylkene hadde nedgang i prisene sist måned, men det er i flere av de største byene vi ser den svakeste utviklingen. Det er nå negativ tolvmånedersvekst i stadig flere byer, og det er en trend vi regner med vil vedvare og sannsynligvis forsterke seg i månedene fremover, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

Det ble solgt 7.171 boliger i forrige måned, 1,8 prosent flere enn i samme måned i fjor. Hittil i år er salgstallet omtrent som i fjor – 83.644 boliger.

– Til tross for prisfallet vi har sett i det norske boligmarkedet gjennom store deler av 2017, holder aktiviteten seg på nivå med 2016, noe som vitner om et fungerende boligmarked, sier Dreyer.

Fallet i Oslo på 4,4 prosent er over de siste 12 månedene. I Oslo gikk prisene ned 0,5 prosent i november, mens det i Bergen og Trondheim gikk ned hele 1,3 prosent. I Stavanger gikk prisene ned 0,5 prosent, mens de i Kristiansand gikk ned 0,8, og boligprisene i Tromsø gikk ned 1,2 prosent.

TV 2 / NTB