PRISBELØNNET: Den britiske skuespilleren er blant annet kjent for sin rolle i filmen
PRISBELØNNET: Den britiske skuespilleren er blant annet kjent for sin rolle i filmen "Selma". Foto: Joel Ryan

Hollywood-stjernen skal lede fredspriskonserten

Skuespiller David Oyelowo skal lede årets Nobels Fredspriskonsert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Årets fredspriskonsert finner sted i Telenor Arena mandag 11. desember. I dag ble det kjent at det er den btritiske skuespilleren David Oyelowo som skal lede konserten.

Oyelowo mottok internasjonal anerkjennelse for sin rolle som Dr. Martin Luther King Jr. i filmen «Selma». Rollen ble også belønnet med en Golden Globe-nominasjon.

– Jeg er overveldet av det faktum at jeg skal være vert for et arrangement som er anerkjent globalt for å hylle det beste i oss mennesker, uttaler skuespilleren gjennom en pressemelding fra Nobelakademiet.

Gjevt selskap

Det er ikke små sko Oyelowo skal fylle førstkommende mandag. Før han har profiler som Oprah Winfrey, Meryl Streep, Denzel Washington, Scarlett Johansson og Liam Neeson ledet Nobels Fredspriskonsert.

Også på scenen kommer briten til å være i godt selskap. Blant artistene som skal opptre i år finner vi blant annet Lukas Graham, Zara Larsson og John Legend. Sistnevnte skrev sangen «Glory» til filmen «Selma».

På listen over artister står også norske navn som Matoma og Sigrid.

– Vi er svært glade og beæret over at David Oyelowo vil være vertskap for årets Nobels Fredspriskonsert, sier konsertens produsenter Odd Arvid Strømstad og Kristian Kirkevaag i en pressemelding.

TALKSHOW-VERT: Conan O'Brien ledet fjorårets fredspriskonsert.
TALKSHOW-VERT: Conan O'Brien ledet fjorårets fredspriskonsert. Foto: Nesvold, Jon Olav

– Med hans lidenskapelige engasjement for menneskerettigheter og arbeid for global harmoni er vi svært begeistret over å ha David Oyelowo med oss til å lede årets Fredspriskonsert, legger de til.

Arbeid mot atomvåpem

Årets fredspris er tildelt organisasjonen ICAN for deres arbeid med å synliggjøre de katastrofale humanitære konsekvensene av atomvåpen og for å få til et traktatfestet forbud mot slike våpen.

Organisasjonen ble lansert i 2007 og teller i dag mer enn 270 partnerorganisasjoner i 60 land.