NORGES BESTE STEMME: En av disse går av med seieren i The Voice 2017.
NORGES BESTE STEMME: En av disse går av med seieren i The Voice 2017. Foto: Robert Dreier Holand / TV 2

Dette vil finalistene gjøre etter The Voice

Kun én kan gå av med seieren i The Voice, men alle fire har lagt planer for tiden etter sangkonkurransen uansett utfall.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av totalt 90 deltakere som møtte opp på blind audition, gjenstår kun fire i kampen om den gjeve tittelen «Norges beste stemme». Lørdag kveld gjør de sin siste opptreden på The Voice-scenen.

Etter at Elise Nærø (29) røk ut forrige uke, står mentor Martin Danielle uten deltaker i finalen.

Både Morten Harket og Yosef Wolde-Mariam har én deltaker hver, henholdsvis Sebastian James Hekneby (27) og Andrea Santiago Stønjum (16). Lene Marlin er i en særstilling og har to deltakere i finalen: Agnes Stock (23) og Thomas Løseth (29).

– Litt brutalt

Tønsberg-jenta Agnes Stock gleder seg veldig til finalen, men har samtidig gjort seg noen tanker om hvordan det blir når det hele er over.

– Jeg tror det blir veldig trist. Man har jo så å si fått en hverdag med The Voice, med produksjonen, deltakerne og tildels mentorene også. Det blir nok litt brutalt, men så blir det godt å komme hjem også, sier hun.

For henne har sangkonkurransen gitt henne en viktig åpenbaring.

– Jeg har fått en bekreftelse på at jeg har noe å tilby, og ikke minst at det er dette jeg har lyst til å holde på med resten av livet, bedyrer 23-åringen.

Hun har definitivt ikke tenkt å «gå under jorda» uansett hva utfallet i finalen blir.

– Jeg har tenkt på at det hadde vært gøy å gi ut noe eget, få spilt litt konserter og gjøre noe sammen med andre artister, avslutter hun.

Takker Yosef

Også konkurransens yngste deltaker, 16-åringen Andrea Santiago Stønjum fra Måløy, er svært fornøyd med å ha kommet helt til finalen.

– Det er fantastisk å tenke på! Det har ikke helt gått opp for meg ennå, faktisk. Jeg setter stor pris på alle de som har stemt på meg, sier hun.

Hun takker også mentoren sin Yosef for at hun virkelig har fått vist hva hun er god for gjennom høsten.

– Han har utfordret meg og pushet meg litt og litt. Dette har ført til at jeg har hatt en stor utvikling på kort tid. Han har fått meg ut av «skallet», forklarer 16-åringen.

Selv om The Voice er over, har hun fortsatt planer om å holde på med musikken. Men først må hun hale innpå medelevene på skolen.

– Nå har jeg fått vist hva jeg er god for og hva jeg kan, også får vi se hva som skjer. Er noen interesserte, så er jeg her! Nå skal jeg først og fremst hjem og tilbake til hverdag og rutiner. Jeg må også komme inn i skolearbeidet igjen, for der har jeg nok falt litt av underveis, innrømmer 16-åringen.

– Surrealistisk

Sebastian James Hekneby må nesten klype seg selv i armen når han tenker på at han står som finalist i The Voice.

– Det er jo surrealistisk og sprøtt. I morgen er alt over. Det føles så rart at jeg har vært med på hele reisen helt til dens slutt. Det var virkelig ikke noe jeg forutså på forhånd. Nå skal jeg nyte den siste opptredenen jeg har, sier 27-åringen.

Det har vært en svært minneverdig høst for Tønsberg-gutten, men lite kan måle seg med hans første møte med The Voice-scenen og mentorene.

– Da Morten Harket trykket og jeg innså at jeg var videre... Det var en av de virkelig store opplevelsene, erindrer Hekneby og legger til at følelsen av å gå videre fra en opptreden alltid er like fantastisk.

Eksamen venter

I likhet med Andrea og Agnes er han veldig spent på hvordan tiden etter The Voice kommer til å bli.

– Jeg tror det blir rart å ikke ha alt opplegget hele tiden; filming der, intervjuer her, øvelser der, innspilling av låt og en fredag med sending. Alt det forsvinner. Nå føles verden veldig uvirkelig, men jeg vil kanskje miste den følelsen, sier han ettertenksomt før han legger til:

– Dessuten har jeg eksamen på mandag, så kanskje jeg går helt ned i kjelleren, sier han spøkefullt.

Legestudenten skal fortsette med både studier og musikk, men foreløpig har han ikke lagt en konkret plan for musikken.

– Jeg har alltid vært en person som ikke har visst hva jeg skal gjøre neste helg, men jeg må nok sette meg ned og legge en slagplan. Det eneste jeg vet er at jeg skal fortsette med musikken og kombinere det med legestudiet så lenge det lar seg gjøre, avslutter Hekneby.

Ut av bobla

29 år gamle Thomas Løseth fra Fannrem i Sør-Trøndelag innrømmer at det er veldig spesielt å ha kommet så langt.

– Det er mye følelser forbundet med det å stå i en finale. Det er litt merkelig også. Man har jo ønsket dette hele veien, men det har alltid virket så langt frem i tid. Nå er vi der. Det er ganske kult, sier han entusiastisk.

Selv om han tror det blir en overgang, er ikke Thomas fullt så skeptisk til at The Voice snart er over.

– Nå har jeg bodd fem uker på hotell, og de eneste gangene jeg er ute derfra, er stort sett når jeg møter media eller er på øving. Man glemmer nesten at det er et liv utenfor. Det skal bli godt å komme ut av den bobla, men jeg tror jeg kommer til å savne opplegget og gjengen ganske kjapt, sier han.

Etter at sangkonkurransen er slutt, skal Thomas gå «all in» og virkelig satse på et liv som artist.

– Når The Voice er over, starter jeg med å planlegge framtiden min som musiker. Jeg skal gi alt nå. Absolutt alt. Jeg har fått store muligheter til å faktisk få til noe, forteller han.

Se finalen av The Voice lørdag klokken 20.00 på TV 2. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.