Familien Stoltenbergs sildesalat

Sildesalaten må lages med kjærlighet og serveres med kjærlighet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oppskriften er hentet fra kokeboken «Sild med Thorvald Stoltenberg»

4-6 kryddersildfileter eller spekesildfileter
3 dl/1 beger rømme
8 kokte poteter
2 epler
4-5 skiver syltet rødbeter
3-4 sylteagurk
1 liten løk, ca. 2 ss finhakket
2-3 ss rødbetlake
Salt, pepper
Finhakket gressløk eller persille
2-3 egg
Grovt rugbrød og smør til servering


Smak på silden, er den for salt, vann den litt ut før den brukes i salaten.

Kok potetene møre og del i terninger.

Slik gjør du:

Skjær sild, epler, kokte poteter og rødbeter i terninger og finhakk løken. Bland inn rømmen og smak til med rødbetelake, salt og pepper. La salaten «hvile» i kjøleskapet minst en time før servering. Salaten holder seg i kjøleskapet 3-4 dager. Pynt med hardkokte egg (kokt 8-9 min) og persille eller dill.