anklages av ni kvinner – kan bli senator:

Skal ha begått seksuelt overgrep mot 16-åring – Moore får full støtte av Trump

KAN BLI SENATOR: Roy Moore kjemper om å bli ny senator for Republikanerne.
KAN BLI SENATOR: Roy Moore kjemper om å bli ny senator for Republikanerne. Foto: Scott Olson
President Donald Trump gir sin fulle støtte til Roy Moore (70) – åtte dager før valget av senator i Alabama.

De siste ukene har republikaneren Roy Moore (70), som kjemper om å bli senator i den amerikanske delstaten Alabama, blitt anklaget for grov seksuell trakassering.

Minst fem kvinner har til Washington Post stått frem og anklaget Moore for å ha gitt dem uønsket seksuell oppmerksomhet da de var tenåringer.

Etter at de fem sto frem har ytterligere fire kvinner kommet med anklager mot Moore.

Tenåringer

70-åringen skal ifølge kvinnene trakassert dem mens han var statsadvokat og i 30-årene.

Kvinnene skal på det tidspunktet ha vært mellom 14 og 18 år gamle.

Den potensielle senatoren har gjentatte ganger nektet for å ha gjort noe galt, og har i flere intervjuer sagt at han ikke kjenner kvinnene som har stått frem.

Leigh Corfman er én av kvinnene som har fortalt om Moore. Hun skal ha vært kun 14 år da Moore befølte henne utenfor rettssalen. Debbie Gibson (nå 54) var 17 år da Moore innledet et forhold til henne.

Beverly Young Nelson, nå 55 år, har anklaget Moore for å begått seksuelt overgrep mot henne da hun var 16 år gammel. Moore skal ha tatt med Nelson i bilen, hvor han befølte henne på puppene, rev av skjorten og presset ansiktet mot skrittet.

– Jeg var redd han skulle voldta meg, har Young Nelson uttalt.

Trump heier på Moore

Men tross de alvorlige anklagene mot Moore, har president Donald Trump nå gitt sin fulle støtte til Moore som nytt medlem i Senatet.

CNN skriver at Trump ringte til Moore mandag og tilbød sin fulle støtte. Han skal ifølge talsperson ved Det hvite hus, Raj Shah, hatt en positiv samtale med Moore. Det skjedde samtidig som det ble klart at valget i Alabama kan bli svært jevnt. Moore kjemper mot demokratenes kandidat Doug Jones.

Ifølge kampanje-ledelsen til Moore skal Trump ha beskrevet Moore som en fighter, og avsluttet med:

– Ta dem nå, Roy!

Det er kun åtte dager til valget i Alabama, og støtten fra Trump kommer trolig på et kritisk punkt for Moore.

– Det er en ære å få støtte fra president Donald Trump. Jeg ser frem til å kjempe side om side med presidenten for å styrke vårt militære, sikre grensene våre, beskytte våpenlovene, sikre retten til at alt har liv og støtte de konservative dommerne rundt i landet vårt, sier Moore i en uttalelse.

Ifølge Breibart har også nominasjonskomiteen hos republikanerne (RNC) gitt sin støtte til Moore, etter at Trump annonserte det mandag.

– Vi står sammen med presidenten, sier en talsperson hos RNC til nettstedet.

Trump valgte i tillegg å bruke sin Twitter-konto til å vise at han ønsker at 70-åringen skal vinne.

– Demokrater som nekter å stemme for skattekutt, er grunnen til at vi trenger at republikaner Roy Moore vinner i Alabama. Vi trenger ham for å stoppe kriminalitet, ulovlig innvandring, bygge muren, sikre militæret, retten til liv og våpenloven, skriver Trump på Twitter.

På et valgarrangement 27. november uttalte Moore at anklagene ikke har rot i virkeligheten.

– Anklagene er fullstendig løgn. De er ondsinnede. Spesielt siden jeg ikke kjenner noen av disse kvinnene, sa Moore.

Men det viser seg, ifølge Washington Post, da Moore første gang kommenterte anklagene at han husket to av kvinnene, og beskrev dem som en bra jente.

Lik TV 2 Nyhetene på Facebook