ETTER BRANNEN.
Bare skum i gata vitner om at en politibil brant i Oslo sentrum natt til tirsdag.
ETTER BRANNEN. Bare skum i gata vitner om at en politibil brant i Oslo sentrum natt til tirsdag. Foto: Bendiksby, Terje / NTB Scanpix

Politiet tror noen tente på politibil i Oslo

Politiet tror at noen tente på den parkerte politibilen i Oslo natt til tirsdag. Kassevognen er helt utbrent.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bilen sto parkert i Youngs gate i Oslo sentrum. Klokken 03.28 meldte politiet at den sto i full fyr og at brannvesen og politi var på stedet.

– Når vi kommer på stedet i Youngs gate ser vi ganske umiddelbart en tom bensinkanne som ligger rett ved bilen som brenner. På bakgrunn av det mistenker vi at denne kan være påtent. Det er også brannmannskaper på stedet som bekrefter den teorien, sier operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til TV 2.

Politibilen var i aktiv tjeneste i går, men nå er den totalt utbrent og tauet inn for tekniske undersøkelser.

– Det er veldig spesielt. Så vidt meg bekjent har det vel ikke vært noen forsøk på å tenne på en politibil i nyere tid, så dette er en veldig spesiell hendelse, sier Skott.

Vitner

Operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt sier til TV 2 at det har blitt gjort søk med hund og mannskaper.

De har også kommet i kontakt med noen som har befunnet seg i området.

– Vi har snakket med noen vitner som vi påtraff i nærheten av der den stod parkert, sier operasjonsleder Tor Jøkling til TV 2.

Politiet har ennå ikke fått tilgang på overvåkningsvideoer fra området, men de håper at vitneavhør kombinert med videoopptak og tekniske spor på bilen kan hjelpe dem videre i saken.

– Vi har jobbet i natt med å snakke med personer som har vært til stede, men vi har foreløpig ikke snakket med noen som har sett selve hendelsen. Så vi oppfordrer selvfølgelig folk som kan ha vært i det området i tidspunktet rundt halv fire i natt om å ta kontakt med politiet, sier Line Skott.

Funnet tom bensinkanne

– Vi snakker med ansatte ved bensinstasjoner for å høre om noen har kjøpt en bensinkanne nylig. Videre venter vi på resultater fra gjennomsyn av materiale fra aktuelle overvåkingskameraer, sier operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til NTB.

Hun er overrasket over at ingen så det relativt store kjøretøyet stå i full fyr så sentralt i byen. Det var ansatte på et serveringssted i nærheten som meldte fra til politiet etter at de hadde kjent røyklukt.

Da de kikket ut, så de den overtente bilen av merket Mercedes Vito. Før brannvesenet rakk å komme fram, forsøkte en privatperson å slukke ilden. Han fikk i seg noe røyk, og fikk tilsyn av ambulansepersonell, skriver Aftenposten.

(©NTB / TV 2)