Nå kommer Facebook Messenger for barn

Facebook vil lansere en versjon av sin meldingsapp Messenger for barn mellom seks og tolv år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er behov for et chatteprogram som lar barn ta kontakt med personer de elsker, samtidig som foreldrene har den kontrollen de er ute etter, sier Loren Cheng, produktsjef i Facebook.

Appen skal hete Messenger Kids, og ifølge den sosiale mediegiganten skal den være et hjelpemiddel for at barn trygt kan være på internett.

– Mange av oss på Facebook er foreldre selv, og det virker som om vi ikke er de eneste som har innsett at barna våre finner veien til internett tidligere og tidligere, sier Cheng.

Messenger Kids er en frittstående applikasjon som kan installeres på barnas smarttelefoner eller nettbrett, men som er koblet til foreldrenes Facebook-konto. I applikasjonen kan barna blant annet starte en videochat med en eller flere brukere, som er forhåndsgodkjente av foreldrene, ifølge pressemeldingen fra selskapet.

De kan også sende bilder, videoer eller tekstmeldinger til godkjente venner eller voksne slektninger, som vil motta dette i den vanlige Messenger-applikasjonen. Barna kan altså ikke kommunisere med brukere som ikke er godkjent av foreldrene.

Applikasjonen er i første omgang blitt gjort tilgjengelig for Apple-brukere i USA, men vil også komme til andre plattformer i løpet av de neste månedene.

Det er foreløpig ikke kjent når den kommer til Norge.

(©NTB/TV 2)