Det er definitivt ikke noen vanlig enebolig som selges på Snarøya i Akershus.

Villaen, som har adresse Haldenvien 93, har hele åtte bad, fire peiser, vinrom med eikeinnredning og en praktikantleilighet med egen inngang.

I tillegg har boligen spaavdeling med innendørs motstrømsbasseng, steamrom og trimrom. Utenfor finnes et annet svømmebasseng, som er kledd med mossaikfliser. På toppen av det hele har herligheten panoramautsikt mot Oslofjorden.

– Jeg selger eiendommen fordi jeg med leilighet i Monaco og Munkebakken som fritidsbolig, ikke har brukt for den, skriver Arne Fredly i en e-post til TV 2.

– Inneholder absolutt alt

Det var Finansavisen som først omtalte salget av luksusvillaen, og planen til Fredly var opprinnelig å bygge et hus som han skulle bo i. Overfor avisen ønsker ikke selgeren å oppgi hvor mye han har brukt på eiendommen, men medgir at den er blitt dyrere enn planlagt.

– Ambisjonen har vært å bygge den perfekte boligen, og jeg har brukt enormt mye tid og ressurser på dette prosjektet. Resultatet er blitt et hus som inneholder absolutt alt, sier Fredly til avisen.

SELGER: Det er investor Arne Fredly som selger luksusvillaen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
SELGER: Det er investor Arne Fredly som selger luksusvillaen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Ifølge en prosjektvurdering for eiendommen, undertegnet Jens Herman Svartdahl i Oslo Byggentreprenør AS, er villaen på rundt 1010 kvadratmeter, inkludert garasje, carport og boder. Bygningen har integrert belysning i alle rom, integrert lydanlegg og innbruddsalarm med bevegelsessensorer i hele huset. Både lys og varme styres via touchskjermer.

I vurderingen beskrives standarden på løsninger og materialer som meget høy.

Ifølge Hegnar.no har garasjen plass til hele 10 biler, og fra garasjen er det en egen vareheis til grovkjøkken og kjølerom. Huset har asfaltert innkjøring med vannbårent snøsmelteanlegg, som styres av værsensorer.

Selve tomten er på drøye 2000 kvadratmeter, og en eiet strandparsell ligger i umiddelbar tilknytning til boligtomten. På strandparsellen ligger et frittstående badehus og en dypvannsbrygge med muligheter for fortøyning av båt.

130 millioner kroner

Skulle man ha bygget huset og utviklet resten av eiendommen i dag, ville det ha kostet hele 130 millioner kroner, ifølge verdivurderingen. Eiendommen er ikke lagt ut i markedet via megler, og Fredly skriver at han er åpen for å bli kontaktet direkte, eller via kjøpsmeglere, av interesserte.

– Jeg har fem-seks interessenter før avisartiklene i dag. Jeg har et bud på 85 millioner kroner, som jeg har sagt er litt knapt, skriver han.

Kjøperen må dermed belage seg på å bla opp for å sikre seg palasset, men Fredly hevder han ikke kommer til å tjene penger på prosjektet.

– Uansett blir det en god deal for kjøper. Det var aldri ment å tjene penger på huset, men det måtte fullføres på en skikkelig måte, skriver han.