NY SIGNERING: Nikola Tkalcic har skrevet under for årets bronsemedaljør i Eliteserien, Sarpsborg 08.
NY SIGNERING: Nikola Tkalcic har skrevet under for årets bronsemedaljør i Eliteserien, Sarpsborg 08. Foto: Alexander Klaussen, Sarpsborg 08

Kroatisk forsvarer til Sarpsborg 08

Svensk seriemester har signert for Sarpsborg 08.

Sarpsborg 08 har sikret seg den kroatiske forsvarsspilleren Nikola Tkalcic(27) ut 2019-sesongen. Spilleren kommer fra et seks år langt opphold i den svenske klubben Norrköping hvor han tok seriegull i 2015.

– Jeg besøkte klubben tidligere i høst. Sarpsborg 08 er inne i en god periode, så jeg håper å bidra godt her. Jeg skal gjøre alt hva jeg kan, så får jeg håpe fansen liker det de ser, sier han til klubbens egne hjemmesider.

Rutinert spiller

Tkalcic startet karrieren i kroatiske Varazdin før veien gikk videre til Sverige og Norrköping. Der står den allsidige spilleren med 117 kamper som har resultert i åtte mål og 14 målgivende.

– Vi henter en spiller med god erfaring og en spiller som er i sin beste alder. Nikola er en anvendelig spiller som kan spille på begge kanter og på begge backer, forteller sportssjef Thomas Berntsen til samme side.

Blåtrøyene fra Østfold leverte en strålende sesong og var lenge med i kampen om sølvet, men måtte ta til takke med bronse etter en dramatisk siste runde i Eliteserien. Geir Bakkes menn tapte også søndags cupfinale, hvor Lillestrøm ble for sterke og vant 3-2.