BLOCKUSTER: En annen kjent skuespiller prøvespilte som Jack Dawson i blockbusteren Titanic.
BLOCKUSTER: En annen kjent skuespiller prøvespilte som Jack Dawson i blockbusteren Titanic. Foto: Paramount Pictures

Denne skuespilleren skulle egentlig spilt Jack i Titanic

Leonardo DiCaprio var ikke førstevalget til å spille Jack Dawson i kassasuksessen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hadde det amerikanske filmselskapet Paramount Pictures fått det som de ville, hadde ikke Leonardo DiCaprio (43) en gang vært nevnt i rulleteksten.

I et intervju med Stephen Colbert i «Late Show» røper Kate Winslet (42) hvem som egentlig var betenkt rollen i den ikoniske filmen fra 1997.

– Dette har jeg aldri sagt offentlig før, men jeg prøvespilte sammen med Matthew McConaughey. Er ikke det merkelig,S sier Winslet til talkshow-verten.

– Prøvespillingen var fantastisk, men det hadde liksom aldri blitt helt det samme. Den «Jack og Rose», «Kate og Leo»-greia, fortsetter hun.

Men da stjerneregissøren James Cameron fikk høre om filmselskapets førstevalg, satt han ned foten og insisterte på at de skulle bruke DiCaprio.

Slik så skuespilleren Matthew McConaughey ut i 1999, to år etter at Titanic kom ut. Foto: AP Photo/Jack Plunkett)
Slik så skuespilleren Matthew McConaughey ut i 1999, to år etter at Titanic kom ut. Foto: AP Photo/Jack Plunkett)

20 år siden

Det er i år hele 20 år siden filmen Titanic for første gang rullet over lerreter verden over.

Den ble belønnet med overveldende 14 Oscar-nominasjoner, og stakk av med elleve priser – blant annet for beste film og beste regi.

Katastrofefilmen, regissert av James Cameron, var den første til å få en omsetning på over én milliard dollar. Titanic beholdt førsteplassen helt frem til Avatar slo rekorden i 2010 – også den signert Cameron.

Titanic-brev verdsatt til vanvittig sum

I oktober i år ble et håndskrevet brev fra Titanic auksjonert bort for hårreisende 800.000 norske kroner.

Brevet er håndskrevet av Alexander Oskar Holverson, på brevpapir fra Titanic, bare én dag før skipet sank.

«Denne båten er stor i størrelse og montert som et palass av et hotell ... Hvis alt går bra, kommer vi til New York onsdag morgen. Jeg sender deg et postkort av skipet og en bok med postkort som viser innsiden ...» er blant det som står i brevet som opprinnelig skulle sendes til Holversons mor da båten ankom New York.

Videre nevner han maten, musikken og flere beskrivelser av interiøret og menneskene om bord på Titanic, som er mye av grunnen til at brevet er verdt store summer.

Brevet ble funnet i lomma til avdøde Holversons da han ble hentet opp av redningsbåten Mackay-Bennett etter at Titanic traff isfjellet og sank 14. april 1912.