– Fortsetter han som dette, kan han bli tidenes største

TV 2s Premier League-ekspert mener Manchester United har verdens beste målvakt, og sier klubbens tilhengere må sette større pris på David De Gea (27).

Se sammendrag fra Manchester Uniteds seier mot Arsenal i videovinduet!

David De Gea skal ha mye av æren for Manchester Uniteds råsterke 3-1-seier over Arsenal lørdag. Spanjolen vartet opp med en rekke fantastiske redninger.

– Etter kampen sa jeg hva jeg så: At han er verdens beste keeper. I store kamper trenger du keepere som er der for deg, sa Manchester United-manager José Mourinho etter kampen på Emirates.

De Gea leverte 14 redninger i kampen. Siden Opta begynte å levere statistikk på redninger i 2003/04-sesongen, har aldri noen hatt flere redninger i løpet av en Premier League-kamp. Tim Krul og Vito Mannone er de eneste som har reddet like mange som De Gea.

– Det er en av de beste kampene han har spilt, sier Simen Stamsø Møller.

– Nå er han verdens beste keeper i mine øyne. Fortsetter han sånn som dette, kan han bli tidenes største. Han gjør det gang på gang, for han får mye å gjøre fordi Manchester United ikke er så veldig gode defensivt. De har store problemer i midtforsvaret, spesielt når Phil Jones og Eric Bailly er ute, fortsetter TV 2s Premier League-ekspert.

Stamsø Møller mener Manchester Uniteds supportere må verdsette keeperen sin i enda større grad.

– Jeg har mange som er glad i Manchester United i min omgangskrets, og det som er litt rart er at de mener han er verdens beste keeper, men det er ikke så mange som har De Gea som favorittspiller. Han er så lojal, han kunne spilt hvor som helst, tjent så mye penger han ville og vunnet alt mulig, men han er altså fortsatt i Manchester United, som ikke er der de var, sier eksperten.

TV 2-kollega Petter Myhre mener det er flere i klassen til David De Gea.

– Han er blant de beste, du har også Manuel Nauer, Thibaut Courtois, Ederson... Det er så vrient, for de har forskjellige måter å stå på, men De Gea er verdens beste skuddstopper. Han er helt unik når det kommer til reaksjonsredninger og én mot én, sier Premier League-eksperten.

– En ting er redninger, men han redder skudd det er 70-80 prosent sjanse for at det blir mål. Det er helt syke redninger hver gang. Jeg mener han har vært den klart viktigste spilleren hver sesong siden Sir Alex Ferguson dro. Ingen har vært i nærheten av å være like god som De Gea, sier Petter Myhre.

David De Gea kom til Manchester United fra Atlético Madrid i 2011.