HELMAX, THORIR: Thorir Hergeirsson har en plan for hvordan Norge skal ta nok et gull.
HELMAX, THORIR: Thorir Hergeirsson har en plan for hvordan Norge skal ta nok et gull. Foto: Marijan Murat

Norge bygger formtopp utover i mesterskapet

Dette er grunnen til at Norge alltid har stigning utover i mesterskap.

Har du lagt merke til at Norge normalt sett starter litt tungt i mesterskap, for så å ha stigning utover i turneringen?

Nå skjedde ikke dette i går. For en kan neppe kalle nedsablingen av Ungarn for noen treg start. Selv om det aldri virket som om ungarerne hadde noen tro på at de kunne vinne.

Men det er ikke tilfeldig at Norge ikke er på topp fra start, og spesielt ikke i VM.

For dette er en del av en nøye "tima og tilrettelagt" plan. Og den har vist seg gang på gang å være "helmax".

Når de norske jentene kommer på banen mot Argentina, så har de garantert en tøff styrkeøkt i kroppen fra søndag formiddag.

Thorir Hergeirsson vet veldig godt at Norge vinner denne kampen enkelt. At han sier noe annet er bare spill for galleriet. Norge kan ikke tape for Argentina.

En av suksessfaktorene til håndballjentene har vært at de har turt å trene hardt inn i mesterskap.

Ved å fortsette tung styrketrening og utholdenhetstrening inn i den første mesterskapsuken, så har man bygget formtopp utover i turneringen når motstanden blir tøff.

Selv om Norge overbeviste mot Ungarn, så tviler jeg på at Hergeirsson & co har endret så mye på opplegget. De hadde en økt lørdag formiddag.

Kampen mot Argentina blir nok helt sikkert brukt som en slags intervalløkt også. Fokus er garantert på å stå tett i forsvar og kjøre høyt tempo når man får ballen.

Det kommer også til å bli en anledning til å bli kjent med nye landslagsfjes som Emilie Christensen og Helene Gigstad Fauske. Ingen av dem fikk spesielt mye spilletid i Møbelringen Cup, men får nok vist seg frem.

Jeg spilte selv kamp sammen med Emilies far på onsdag som var. Dersom konkurranseinstinktet og vinnerviljen går i arv, så kommer vi til å få se en heltent osing når hun får sine første VM-minutter.

Christensen var nok den største overraskelsen i VM-troppen.

Hun ble hentet til Glassverket av Kenneth Gabrielsen da drammensklubben hadde skadetrøbbel.

Gabrielsen skal ikke ha vært helt overbevist da han hentet henne, men hadde ikke noe valg.

Og han angrer neppe på den avgjørelsen. For hun tok nivået raskt. Og etter at Geir Oustorp overtok trenerjobben, så utviklet hun seg til en topp eliteseriespiller, og da Glassverket gikk i oppløsning, så gikk turen videre til Larvik. Og nå er hun i VM i Tyskland.