City snudde igjen: – Fantastisk avslutning

David Moyes' West Ham sjokkerte den suverene serielederen, men det holdt ikke inn.

Se sammendrag av kampen i vinduet øverst!

Manchester City-West Ham 2-1

For tredje gang på en uke satt seieren langt inne for Manchester City, men som mot Huddersfield snudde de kampen etter å ha ligget under.

Angelo Ogbonna sjokkerte hjemmepublikumet da han scoret like før pause, men Nicolás Otamendi svarte for hjemmelaget bare ti minutter etter hvilen.

I det 83. minutt satt endelig vinnermålet for hjemmelaget. Kevin De Bruyne la inn, og David Silva fikk ballen over linjen på akrobatisk vis.

– Fantastisk avslutning. Det er så godt gjort å styre den ned i hjørnet, fantastisk avslutningsteknikk, sa TV 2s kommentator Espen Ween.

Tangerer rekord

Manchester City står nå med 13 seire på rad i Premier League. Det er tangering av Arsenals rekord over seire i samme sesong fra 2001/02-sesongen.

Regner man med seieren mot Feyenoord i Champions League, er dette fjerde kamp på rad Pep Guardiolas menn sikrer seieren i det 83. minutt eller senere.

– Det var ingen tvil. Det klart beste laget vant. Den store forskjellen på dem i år er at de kan vinne på ikke så gode dager. De har både ett, to og tre gir inne fra 1. omgangen, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller etter kampen.

De lyseblå har åtte poeng å gå på til byrivalen på 2. plass foran Manchester-derbyet neste helg.

Jesus ga Pep en lærepenge

Pep Guardiola understreker at Manchester City, som hade 77 prosent ballbesittelse, fikk det svært vanskelig mot et defensivt West Ham-lag.

– Vi startet veldig bra, men mistet tålmodigheten. Vi hadde ingen rytme fordi Adrian brukte 30 sekunder hver gang han hadde ballen, sier City-manageren, og fortsetter:

– De var likt som de siste kampene, og i 2. omgang hadde jeg troen på at vi skulle score. Det var massivt. De spilte med ti mann i egen boks, og det ble nesten umulig for oss. En stor seier som viser hva vi er, fastslår Guardiola, ifølge BBC.

Han har tidligere uttalt at det er vanskelig å bruke Gabriel Jesus og Sergio Agüero i tospann uten Benjamin Mendy på banen. I pausen byttet han inn Jesus for Danilo, og City begynte å skape flere sjanser.

– Du må prøve å løse det når lag forsvarer seg slik. Vi hadde to spisser i 2. omgang, og det hjalp. Det var en lærepenge for meg. Vi skapte mer med to spisser. Vi spilte hurtigere, og hadde mer å by på i boksen. Kevin De Bruyne som sittende midtbanespiller ga oss mer tempo. Vi var mye, mye bedre, mener han.

– Det var vanskelig

Fabian Delph, som denne kampen var tilbake på midtbanen fra start, hyller matchvinneren.

– Det var vanskelig. Lag kommer her og er ikke interessert i noe annet enn å parkere bussen, men vi har spillere som David Silva på laget. Vi visste at om vi bare fortsatte, ville sjansene komme, sier Delph etter kampen, ifølge BBC.

Tapet var David Moyes' tredje på fire kamper som West Ham-manager, men skotten er fornøyd med hvordan laget fremstod.

– Vi frustrerte dem i store perioder, og i 1. omgang hadde vi de største sjansene. Jeg er veldig skuffet over at vi ikke får noe ut av kampen, men jeg er veldig fornøyd med spillerne, sier Moyes.

City kjørte i kjent stil

Denne gangen valgte Pep Guardiola å starte med Sergio Agüero fremfor Gabriel Jesus da han skulle finne veien forbi Pablo Zabaleta og resten av West Ham-forsvaret.

1. omgang startet som så mange andre kamper på Etihad denne sesongen – de lyseblå kjørte banespillet, og hadde nesten 80 prosent ballbesittelse.

Imidlertid kontret bortelaget seg til kampens første sjanse, men Eliaquim Mangala, som fikk en sjelden start, stoppet Michail Antonio fra å avslutte. Like etter kom David Silva til hjemmelagets første sjanse da et langskudd skiftet retning i Declan Rice.

– Citys beste sjanse til nå, kommenterte Ween.

Istedenfor at City fulgte opp, kom Manuel Lanzini til kampens neste sjanse. Deretter var det igjen bortelagets tur, og midtstopper Angelo Ogbonna stanget inn et innlegg fra Aaron Cresswell like før hvilen.

– Kampplanen til Moyes har fungert perfekt, og Manchester City har ikke kommet til de største sjansene, oppsummerte TV 2s kommentator.

– West Ham sett skikkelig elendige ut defesnivt. Klart det er lettere å motivere seg for en slik kamp med defensivt utgangspunkt, men dette er imponerende, sa Stamsø Møller i pausen.

Jesus kom innpå

Akkurat som Pep Guardiola gjorde i kampen mot Huddersfield, tok han Gabriel Jesus inn for en forsvarsspiller. Denne gang var det Danilo som fikk unngjelde.

Allerede ti minutter ut i omgangen fikk han betalt. Jesus ble spilt fri i feltet, og la inn til Otamendi foran mål som kriget inn utligningen.

Etter pause så de lyseblå langt friskere ut, og Jesus' innhopp så ut til å hjelpe. Etter 70 minutter måtte Adrián gi retur på et farlig skudd fra brasilianeren, men da Raheem Sterling skulle sette ballen enkelt i mål bommet han på ballen.

Under et voldsomt City-press fikk West Ham det som var en sjelden kontringsmulighet i andre halvdel, men Ederson reddet Antonios skudd på mesterlig vis.

Deretter var det duket for David Silva. Kevin De Bruyne la perfekt inn, og den elegante spanjolen fikk ballen over linjen på akrobatisk vis.

På overtid kunne imidlertid bortelaget utlignet. Innbytter Diafra Sakho fikk vendt opp i feltet, men avslutningen snek seg utenfor stolpen.

Lagoppstillinger

Manchester City (4-3-3): Ederson - Walker, Otamendi, Mangala, Danilo (Jesus) - Delph, De Bruyne, Silva - Sterling, Aguero (Fernandinho), Sané (B. Silva).

West Ham (3-5-1-1): Adrian - Rice, Ogbonna, Cresswell - Zabaleta, Kouyaté (Sakho), Obiang, Fernandes, Masuaku - Lanzini (Arnautovic), Antonio (Ayew).