HØLJREGN: Tirsdag kommer en skikkelig nedbørsfront innover store deler av Vestlandet og Trøndelag.
HØLJREGN: Tirsdag kommer en skikkelig nedbørsfront innover store deler av Vestlandet og Trøndelag. Foto: Storm.no

Skalk lukene – nå blir det grisevær

Vestlandet, Trøndelag og Nord-Norge har en tøff uke i vente.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Uken starter bra for Vestlandet, med en fin mandag – men tirsdag ettermiddag kommer et lavtrykk som kan gi hele 90 mm nedbør. Det dårlige været vil fortsette helt frem mot helgen, og midten av uken kan bli skikkelig ille, ifølge vakthavende Storm-meteorolog Olav Krogsæter.

Onsdag kan det komme inntil 100 mm nedbør. Den vil komme som regn i lavlandet, og som snø i fjellet. I Bergen vil temperaturene holde seg rundt to grader de første dagene av uka, men på torsdag kryper temperaturen nedover.

Blir kaldere ut i uka

Vinteren melder virkelig sin ankomst i Nord-Norge denne uken. Det er meldt særlig mye snø for Troms og Finnmark allerede fra mandag av. Snøbygene vil holde seg i minst fem dager. Temperaturen vil ligge på et par minusgrader i starten av uka, før det gradvis vil synke til - 10 på fredag.

Både Sør-og Østlandet vil for det meste ligge i le for disse lavtrykkene. Det kan komme spredte regnbyger, men det meldes om stort sett fint vær. Også her vil temperaturene være rundt null de første dagene, før det blir godt og kaldt med rundt ni minusgrader i Oslo fra torsdag av.

Glatte veier

GLATT: En bil kjørte inn i et tre utenfor Hønefoss på lørdag. Foto: Ole Edvin Tangen
GLATT: En bil kjørte inn i et tre utenfor Hønefoss på lørdag. Foto: Ole Edvin Tangen

Underkjølt regn førte til svært glatte forhold på Østlandet i helgen. I Sigdal i Nordre Buskerud ble en dame i 40-årene og et barn sendt til sykehus etter en ulykke på glatt føre.

– Politiet minner om at det er svært glatte veier flere steder i Nordre Buskerud, kjør forsiktig og vis hensyn, skrev politidistriktet på Twitter lørdag.

Vegtrafikksentralen øst opplyste også om stedvis vanskelige kjørforhold i deler av Akershus, Hedmark og Oppland.