Meghan Markle har med sine reflekterte uttalelser, sympatiske fremtoning og flotte utseende ikke bare tatt prins Harry med storm, men også hele Storbritannia.

Mandag offentliggjorde Kensington Palace at paret har forlovet seg og Markle ble presentert for pressen. Det var ikke vanskelig å se at det nyforlovede paret er svært forelsket.

Gjennom hele seansen holdt de to hverandre i hånden, og det har de tilsynelatende gjort siden de viste seg sammen for første gang. Allerede da den amerikanske skuespilleren var med prins Harry på Invictus Games i fjor, var hendene hennes godt plantet i prinsens.

Populært

Flere britiske medier har bitt seg merke i oppførselen til de to turtelduene. Britisk ekspert på kongelig etikette, Myka Meier, kaller oppførselen «uvanlig» overfor People.

Også på sosiale medier har folk bitt seg merke i den fysiske kontakten mellom paret. Mange mener blant annet at parets oppførsel gjør dem mer folkelige.

En Twitter-bruker skriver: «Jeg kan ikke huske at vi så like mange bilder av at Kate og William holdt hender som det Harry og Meghan gjør.»

«Tydeligvis er det at de holder hender offentlig et brudd på kongelig protokoll. Selvfølgelig bryr jeg meg ikke... JEG ELSKER DEM» skriver en annen.

Snuende trend

Fredag deltok det nyforlovede paret i sin første offisielle oppgave sammen. Også da holdt de hender, påpeker TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland.

– Prins Harry og forloveden Meghan Markle kom naturlig nok hånd i hånd til sitt møte med pressen, men det gjorde de faktisk også da de fredag kom til sitt første offisielle oppdrag sammen i Nottingham. Og de holdt hverandre faktisk i hånden igjen og igjen, til publikum og presses store fryd, sier han.

Tradisjonelt har det ikke vært vanlig at kongelige par holder hverandre i hånden ved offisielle anledninger, men nå ser det ut til at trenden er i ferd med å snu.

– De siste 10 – 15 årene har vi sett en forandring blant yngre kongelige. Vårt eget kronprinspar har således i alle år vært flinke til å vise sin samhørighet og kommer rett som det er hånd i hånd til offisielle oppgaver, sier Totland.

Sjeldent i Storbritannia

At prins Harry og Markle så åpenbart viser sine følelser for hverandre er relativt nytt, og spesielt til å være fra det britiske kongehuset. Storebror William og hans kone Kate viser sjelden fysisk nærhet når de opptrer offentlig.

TRADISJONELLE: Dronning Elizabeth og prins Philip har aldri holdt hender i offentligheten.
TRADISJONELLE: Dronning Elizabeth og prins Philip har aldri holdt hender i offentligheten. Foto: Dominic Lipinski

– Her skiller Harry og Meghan seg virkelig fra William og Kate, som er langt mer formelle når de representerer sammen. Jeg kan faktisk ikke huske å ha sett dem hånd i hånd i offentligheten, bortsett fra på bryllupsdagen. Som Storbritannias arveprins er nok William langt mer opptatt av å holde på tradisjoner og formell etikette enn lillebror Harry, sier Totland.

– Tradisjonelt har det ikke vært vanlig at kongelige par holder hverandre i hånden ved offisielle anledninger – og eldre kongelige gjør det fortsatt aldri, legger han til.

Dronning Elizabeth og prins Philip har for eksempel ifølge People, aldri vist nærhet i offentligheten i løpet av sine 70 år som ektepar.