Aksel Lund Svindal.
Aksel Lund Svindal. Foto: Chris Dillmann

Super-Aksel tilbake på topp: – Han vet hva som må til

Aksel Lund Svindal (34) er tilbake i vinnerslag etter kneskaden. Lørdag ble han den første som har vunnet fire ganger i Beaver Creek-utforen.

Aksel Lund Svindal kjørte ut som førstemann i Beaver Creek lørdag.

34-åringen leverte knallsterkt i bakken han har vunnet i tre ganger tidligere. Det holdt til seier – den første etter skadecomebacket. Nå er han mestvinnende i bakken med fire utforseire totalt.

I målområdet fikk han se den ene konkurrenten etter den andre komme for sent i mål.

Aksel Lund Svindal har nå 33 seire i verdenscupen. En enorm prestasjon med tanke på alle skadeproblemene han har slitt med. Forrige sesong ble stoppet i januar på grunn av en kneskade.

Da Svindal snakket med NRK etterpå, mens løpet fremdeles var igang, sa han seg godt fornøyd.

– Det blir spennende, men jeg håper på seier. Det var litt smårusk, men jeg synes det gikk gansk bra uansett, sa han.

Det er bare en uke siden Svindal tok tredjeplassen i utforrennet i Lake Louise.

– Det er bare så god han er. Det er fantastisk å komme tilbake fra skade enda en gang. Han vet hva som må til for å vinne. Den erfaringen er ikke alle forunt. Men når du har den, må du likevel gjøre jobben. Det har Aksel gjort, sa en imponert Kjetil Jansrud til NRK.

Svindal fryktet Matthias Mayer og Johan Clarey, men begge endte langt bak nordmannen. Beat Feuz tok andreplassen, mens overraskelsesmannen Thomas Dressen tok tredjeplassen.

Kjetil Jansrud tapte tid fra første passering i sitt løp. Han kom inn like over sekundet bak Svindal og endte utenfor pallen. heller ikke Aleksander Aamodt Kilde maktet å markere seg.