Etter Black Friday har det for alvor begynt å fylle seg opp med post i butikker over hele landet. Med julebølgen nært forestående, frykter Posten fullstendig pakkekaos når julebølgen setter inn.

– Vi har måttet rydde plass på panterommet, server-rommet og på kontoret. Det begynner å bli ganske fullt her, sier Maren Moi Alme, som er butikkmedarbeider ved Meny Fornebu.

Enda verre tidligere i uken

Maren titter rundt på lageret som flyter over av pakker. Foreløpig har butikken kontroll i alt kaoset, men de frykter hva som vil skje når julebølgen slår inn.

– Blir det verre nå, må vi vurdere om vi skal begynne å sette pakkene inn på butikklageret, sier butikksjef Håkon Linnæs, mens han smiler.

Likevel er det ikke like fullt lørdag som det var tidligere i uken. Og butikkmedarbeiderne vet at det blir verre på mandag. Det er nemlig ingen pakkeleveranse i helgen, og dermed henter folk ut uten at det kommer inn.

– Hent pakkene deres!

Snart begynner folk også for alvor å sende avgårde julepakkene. Og når det kommer på toppen av sendingene fra Black Friday, frykter Posten at det vil medføre et enda større kaos enn hva de er vant med, forteller kommunikasjonssjef i Posten, Jon Eckhoff.

– Men vi har kontroll i kaoset, og dette skal gå bra. Men vi går nå ut og ber folk være flinke til å hente pakkene sine så fort som mulig, for nå begynner det å fylle seg opp, sier Eckhoff.