Coutinho skinte da Liverpool knuste Brighton

Coutinho scoret, slo to målgivende pasninger og fremprovoserte et selvmål i seieren mot Brighton. Roberto Firmino scoret to.

Brighton – Liverpool 1-5

Liverpools gode Premier League-form fortsetter med 5-1-seier mot Brighton. Merseyside-laget står nå med fem seire på de seks siste kampene.

Se sammendraget av kampen – inkludert Coutinhos sylfrekke frispark – i vinduet øverst!

I en periode der Mohamed Salah har stjålet de fleste Liverpool-overskriftene, var det Coutinho som stjal showet i Brighton.

Han hadde målgivende pasninger til Emre Can og Roberto Firmino på 1- og 2-0, før han gjorde alt selv på 4-1. Coutinho driblet av to Brighton-spillere, og ble felt like utenfor 16-meteren. Frisparket satte han under en Brighton-mur som hoppet.

– Kan du sammenligne Salah med Messi, kan du sammenligne Coutinho med Ronaldinho. Jeg har sett Ronaldinho gjøre det der hvert fall to ganger. Det er rett og slett genialt, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller i Premier League-studio etter kampen.

Like etter var Coutinho frempå igjen, og skjøt via Lewis Dunks hode og i mål. Premier League registrerte det som et selvmål.

– For en kamp han gjør. Han har vært helt strålende, og det har vært klasseforskjell på ham og resten av spillerne på banen. Ti på ryggen og ti på børsen, konkluderer TV 2s fotballekspert.

Planlagt trekk

Det sylfrekke frisparket var et planlagt trekk, avslører Jürgen Klopp.

– All honnør til analysefolkene. Vi ser på slike ting i videomøtene, også bruker vi det eller ikke, men du må ha teknikken til å utføre det. På trening har vi ikke en ordentlig mur – de har hjul, så de kan ikke hoppe, forklarer Jürgen Klopp etter kampen, ifølge Goal.

Med tre poeng klatrer Liverpool til 4. plass på tabellen, en plass de kan miste avhengig av Arsenals resultat mot Manchester United lørdag kveld.

Overraskende laguttak

Jürgen Klopp gjorde voldsomme forandringer fra laget som slo Stoke på Britannia i midtuken.

– Vi hadde ingen anelse om at vi skulle spille på denne måten inntil i går. Lagoppstillingen vår overrasket alle, men jeg er veldig godt fornøyd med guttene som tilpasset seg, sier manageren etter kampen, ifølge BBC.

Sadio Mané ble plassert på benken, Joel Matip var ute med skade, Joe Gomez var syk, Alberto Moreno ble hvilt og Dominic Solanke og Alex Oxlade-Chamberlain var tilbake på benken.

I tillegg var ikke Ragnar Klavan frisk nok til å starte kampen, som medførte at Emre Can og Georginio Wijnaldum dannet en stoppertreer sammen med Dejan Lovren.

– Vi trodde det bare var Can og Lovren som skulle være stoppere, men Klopp har overrasket oss. Det har fungert hittil, men det er en gjeng midtbanespillere som skal forsvare seg, sa TV 2s fotballekspert Petter Myhre i pausen.

Bortelaget åpnet kampen friskt. Seks minutter ut i kampen hadde både Roberto Firmino og Mohamed Salah hatt muligheter til å score, men begge ble presset i avslutningsøyeblikket.

Liverpool med to kjappe

Ti minutter senere, mot spillets gang, kom Glenn Murray til den største sjansen i kampen. 34-åringen satte imidlertid ballen over fra seks meter. Riktignok hardt presset.

Etter en periode der Liverpool ikke skapte noe som helst, stanget omskolerte Emre Can Liverpool i ledelsen på etter en corner fra Coutinho.

Bare minuttet senere økte de ledelsen. Formspiller Mohamed Salah drev med ballen og spilte fri Coutinho på venstre, som serverte den på et sølvfat til Roberto Firmino på bakerste.

– Liverpool har så til de grader vært det beste laget, og går til pause med en meget fortjent ledelse, konstaterte Ween.

– Vi kunne laget en pakke på et kvarter om Coutinho bare i 1. omgang. For en spiller, sa Stamsø Møller i pausen.

Brente kjempesjanse

To minutter ut i 2. omgang fikk Brighton en eventyrlig mulighet til å redusere. Izzy Brown la inn til Glenn Murray, som skjøt rett på Simon Mignolet fra tre-fire meter.

Da kontret Liverpool, og mindre enn 20 sekunder senere hadde Firmino plassert ballen forbi Mat Ryan.

– Det er litt av et halvt minutt. Her går det så fort fremover. Det er blytungt for Brighton, oppsummerte Stamsø Møller.

Bare to minutter senere igjen fikk Brighton corner. Shane Duffy fikk en dytt av Jordan Henderson, dommer pekte på straffemerket og Murray satte ballen sikkert i mål.

Etter 65 minutter fikk Salah en stor sjanse til å sette sitt 13. for sesongen i ligaen. Firmino valgte å spille ham fri istedenfor å gå for hat trick, men egypterens skudd var slapt og gikk rett på Ryan.

– Veldig uselvisk av Salah der, kommenterte Ween.

På 4-1 gjorde Coutinho alt selv. Han driblet av to Brighton-spillere, og ble felt like utenfor 16. Frisparket satte brasilianeren på sylfrekt vis under Brighton-muren og i mål. Like etter avsluttet han via Lewis Dunks hode og i mål, og fastsatte sluttresultatet til 5-1.

Lagoppstillinger

Brighton (4-4-1-1): Ryan - Bruno (Schelotto), Dunk, Duffy, Bong - Knockaert (March), Pröpper, Stephens, Brown (Izquierdo) - Gross - Murray

Liverpool (3-4-3): Mignolet - Can, Lovren, Wijnaldum - Alexander-Arnold - Milner, Henderson, Robertson - Salah (Oxlade-Chamberlain), Firmino, Coutinho.