Jørgen Graabak gikk ankeretappen i langrennet i lagkonkurransen for kombinertgutta og spurtet inn til seier.
Jørgen Graabak gikk ankeretappen i langrennet i lagkonkurransen for kombinertgutta og spurtet inn til seier. Foto: Olsen, Geir

Graabak spurtet inn til norsk seier

Norge vant lagkonkurransen i kombinert etter at Jørgen Graabak spurtet ned tyskernes ankermann Fabian Riessle på oppløpet.

Norge med Jørgen Graabak, Jarl Magnus Riiber, Jan Schmid og Espen Andersen på laget ledet med 46 sekunder på Tyskland etter at hoppingen var unnagjort tidligere lørdag. Jarl Magnus Riiber ledet an på det norske laget etter å ha hoppet 102,5 meter i den lille Lysgårdsbakken.

Det var Schmid som gikk først ut i langrennet. Tyskerne hadde Eric Frenzel på førsteetappen, og forrige sesongs klart beste kombinertutøver hadde spist inn åtte sekunder ved første passering.

Schmid sendte Andersen ut 35 sekunder foran Johannes Rydzek som regnes som tyskernes beste i langrennssporet. Rydzek tok inn halvparten av forspranget på sin etappe.

Norge hadde Riiber på tredjeetappen, mens tyskerne hadde det noe usikre kortet Vinzenz Geiger. Riiber hadde ikke gått et renn på lenge og var veldig spent foran sin etappe. Tyskeren tok inn mye tidlig på etappen, og det ble kontakt ut på den siste runden.

Dermed gikk Graabak ut i en ren duell med Fabian Riessle. De tok det veldig rolig slik at Japan, Frankrike og Finland begynte å nærme seg kraftig underveis. Til slutt fikk tetduoen opp farten.

Trønderen Graabak avgjorde det hele med å vise sin tyske konkurrent ryggen på oppløpet. Frankrike med Jason Lamy-Chappuis gikk inn til tredjeplassen.