Hazard-show for Chelsea

Eden Hazard (26) sprudlet mot Newcastle. Belgieren vartet opp med scoring og et frekt straffespark.

Chelsea-Newcastle 3-1

Se 3-1-scoringen til Hazard øverst

Chelseas seier gjør at de legger press på de andre topplagene denne runden. Mot Newcastle var det stjerneduoen Eden Hazard og Alvaro Morata som snudde til seier etter en tidlig kalddusj.

Hazard var i storslag. Han lekte seg på gressmatten og scoret på et frekt straffespark i tillegg til spillemålet sitt.

– Den chippen på straffen er bare så nydelig. Han er en vidunderlig fotballspiller, konstaterte TV 2s ekspert Petter Myhre.

– Det er instinkt når jeg tar ballen i hendene. Jeg ønsker å gjøre det slik. Jeg vil bare at keeperen slenger seg. Flytter han seg ikke, er jeg i trøbbel. Han slengte seg, ballen gikk i midten. Det var en god straffe, sa Hazard til Sky etter kampen.

Chelsea er nå ubeseiret i ligaen siden 21. oktober og holder tredjeplassen på tabellen.

Fikk kalddusj

Antonio Conte har rotert mye i det siste på grunn av tett kampprogram. Til lørdagens kamp var Gary Cahill, Davide Zappacosta, Willian og Pedro erstattet med César Azpilicueta, Victor Moses, Eden Hazard og Danny Drinkwater.

Chelsea var det dominerende laget fra start, men de fikk en kalddusj etter tolv minutter.

Forsvarsrot endte med at Marcos Alonso sendte en pasning inn foran egen keeper. Den ble først ble avverget, men ballen endte hos Dwight Gayle, som enkelt scoret.

Kløneriet fikk naturlig nok Chelsea-mannskapet til å trøkke ekstra mye på for en utligning. Det betalte seg med en scoring fra Eden Hazard ni minutter senere.

Belgieren fikk sin fjerde ligascoring for sesongen da han ble servert en retur fra Newcastle-stopper Florian Lejeune, som han skjøt i bakken slik at den spratt over keeper og i nettet.

– Newcastle hadde en klar plan i denne kampen, men de fulgte den ikke. De la opp taktikken for å demme opp for Chelseas 3-5-2-formasjon, men midtbanen deres fulgte ikke ordre, slik at Chelsea flere ganger fikk overtall i midten da de angrep, sa Petter Myhre i PL-studio.

Deretter fulgte Alvaro Morata opp med å heade inn 2-1-ledelse etter 33 minutter. Victor Moses var mannen bak det strålende innlegget. For spanjolen var det sesongens niende scoring, selv om den kanskje kunne blitt annullert ettersom han brukte armene i duellen før headingen.

– Det er en dytt i ryggen, men jeg synes forsvareren faller lett der. Som forsvarsspiller å gamble på frispark der, er ikke bra. Dommeren ser situasjonen, men vurderer det ikke til å være frispark. Det er en vanskelig situasjon, sa Petter Myhre.

Frekk straffescoring

Etter pause hadde Chelsea bortimot total kontroll på kampen.

Men først etter 72 minutter kom den neste scoringen. Victor Moses ble felt i straffefeltet. Eden Hazard økte til 3-1 med en helfrekk chip fra straffemerket.

Kampen endte med en fortjent Chelsea-seier. De blå er ubeseiret siden 21. oktober. Det er også forrige gang Newcastle vant en kamp.