Verstingen over alle verstingene i Mercedes-sortimentet er AMG GT R. Råskinnet koster drøyt 2 millioner kroner. Men det er en del nordmenn som har råd til denne også ...
Verstingen over alle verstingene i Mercedes-sortimentet er AMG GT R. Råskinnet koster drøyt 2 millioner kroner. Men det er en del nordmenn som har råd til denne også ...

Aldri før har nordmenn kjøpt så mange verstingbiler

Mercedes har firedoblet salget av AMG-modeller på to år.

I bilverden er det slik at enkelte bokstaver kan få blodet til å bruse. AMG, for eksempel.

For de som ikke kan så mye om bil, ser det kanskje bare ut som en litt forvirrende forkortelse. Men bilentusiaster vet bedre! Dette er betegnelsen Mercedes setter på de råeste bilene i utvalget sitt.

Og nordmenn kjøper mer av disse bilene enn noen gang. I 2017 kommer tallet til å overstige 200 solgte AMG-modeller. En firedobling på to år.

Salget av heftige Mercedeser har tatt skikkelig av i Norge

Ny modellserie

– AMG har alltid vært ettertraktet i det norske markedet, men det var først i 2015 at man så konturene av noe virkelig stort med introduksjonen av 43-serien med firehjulstrekk, sier PR- og Informasjonssjef i Mercedes-Benz Personbil, Audun Hermansen.

43-serien er billigere og litt mindre fullblods sportsbil enn de andre, og har slik senket lista for en del kjøpere.

I tillegg har AMG-utgaven av innstegsmodellen, A-klasse, naturligvis hatt mye å si. For første gang kan du kjøpe en AMG-modell til godt under millionen.

Vi tester verstingen: Mercedes AMG GT R

AMG: Disse bokstavene står for mye moro!

Flere nyheter på vei

Neste år blir det flere AMG-nyheter. Nylig viste Mercedes neste generasjon av firedørscoupeen CLS. Den får du AMG-utgave av allerede neste år.

A-klassen er også i ferd med å gjennomgå et generasjonsskifte. Her ryktes det at designet vil minne mer om nettopp nye CLS. Det vil i tilfelle bety et sintere utseende.

I tillegg er mange spent på om verstingmodellen AMG GT kommer i firedørsutgave i 2018. Mye tyder så langt på det.

Les vår test av Mercedes SLS AMG her:

Heftige ytelser

Blant de nyeste bilene som har slått an, er verstingen E 63 AMG. Denne er tilgjengelig med opptil 612 hk! Firehjulsdrift gjør det mulig å klare 0-100 km/t på bare 3,4 sekunder.

E 63 AMG leveres både som sedan og stasjonvogn. Topputgaven av sistnevnte har en prislapp på rundt 1,7 millioner kroner, mens sedanen blir din for 1,6. Høy prisklasse til tross, 25 nordmenn har kjøpt en E 63 AMG så langt i år.

Hør lyden av verdens råeste stasjonsvogn

Vi tok med AMG GT Roadster på roadtrip i Norge

Vil ha det råeste

At vi tydeligvis har fått sansen for det råeste av det råe, bekreftes også på selve toppmodellen AMG GT. Her er det nemlig de dyreste og råeste modellene som selger best: AMG GT R og AMG GT C roadster.

– Disse står for omkring 80 prosent av de 36 AMG GT-modellene vi har solgt så langt. Den utviklingen overrasker oss, sier Hermansen.

Millionbilen er utsolgt allerede før Norges-lanseringen

Grovt politisk ukorrekt

AMG GT er en rendyrket sportsbil. Det bygger på en god gammel oppskrift: Langt panser, to seter, diger motor og et utagerende design.

GT R-utgaven er kun tilgjengelig som coupe, og er i all essens en racerbil som kan brukes på vanlig vei. Broom-Benny har hatt gleden av å teste den – og konkluderer slik:

Mercedes AMG GTR er som et fintunet instrument, men også litt små-harry og grovt politisk ukorrekt. Men mest av alt: Grådig morsom!

Slik avslører de en stor bilnyhet

AMG GT C: Naturstridig at nordmenn står i kø for denne