Ble fortalt at han burde jobbe på kontor:

Ole Christian (18) kjører 25 tonns dumper uten ben og hender

For de fleste 18-åringer er det stort å få lærlingplass, men for Ole Christian Liljedahl Johansen betydde det ekstra mye.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ole Christian (18) er født med dysmeli, og mangler store deler av bena, og deler av armene.

Han har vært igjennom 14 operasjoner i løpet av livet sitt, og har proteser på begge bena. Selv om NAV mente at han burde jobbe på kontor, gjorde unggutten alt for å vise at det var feil.

Drømmen har nemlig alltid vært å skulle få jobbe på et anlegg. Og i august fikk han lærlingplass.

– Jeg var litt skeptisk og trist da jeg fikk høre det av NAV, men jeg motbeviste dem – så nå sitter jeg her. Jeg er egentlig kjempestolt av meg selv, for å skryte litt, sier Ole Christian til TV 2.

Det var Østlendingen som først omtalte saken.

Har fått fast jobb

Attenåringen har gått to år på bygg- og anleggsteknikk ved Solør videregående skole, før han fikk lærlingplass i Gjermundshaug Gruppen.

– Dette her er en A30-dumper som veier 25 tonn. En søt liten sak dette, sier Ole Christian i det han klatrer inn i førersetet.

Ståpå-viljen og arbeidslysten til gutten fra Elverum har gitt resultater.

– Vi har tilbudt Ole Kristian fast jobb nå etter tre måneder som lærling. Kollegene og alle rundt han er veldig imponert. Han utfører jobben glimrende, skryter Ole Gjermundshaug, konsernsjef for Gjermundshaug Gruppen.

Og Ole Christian stortrives på anlegget.

– Jeg står på, og prøver å gjøre alt jeg kan for å få jobben gjort. Jeg kommer på jobb hver dag, og er like glad hver dag.

NAV opplyser til TV 2 at de har vært med på å tilrettelegge jobben.