Forbundet ber Guardiola om forklaring: – Jeg klarer ikke å kontrollere meg

Manchester City-manager Pep Guardiola sier han angrer på konfrontasjonen av Nathan Redmond, men han har ikke noe nytt å forklare Det engelske fotballforbundet.

Se Manchester City mot West Ham på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo søndag klokken 17.00.

Manchester City beseiret Southampton fem minutter på overtid i onsdagens Premier League-kamp, men City-manager Pep Guardiola brukte ikke bare minuttene etter kampen til å juble for seieren, for han så ut til å skjelle ut Nathan Redmond.

Se episoden i videovinduet øverst!

Engelsk tabloidpresse fråtset i bildene, men Redmond la selv ut en forklaring på sosiale medier. Manchester City-manageren skal ha rost Southamptons kantspiller og etterlyst større angrepslyst.

Det engelske fotballforbundet (FA) har likevel bedt Guardiola forklare seg innen mandag, skriver Sky Sports.

På pressekonferansen før søndagens TV 2 Sport Premium-sendte kamp mot West Ham ble Guardiola spurt om han angrer på konfrontasjonen.

– Ja, og jeg har gjort det før, med min tidligere spiller Joshua Kimmich etter en kamp i Dortmund. Jeg angret etter kamper og sitter med samme følelsen nå. Jeg klarer ikke å kontrollere meg selv, men forhåpentligvis vil jeg bli flinkere, svarte han ifølge The Guardian.

Forrige sesong skapte Redmond store problemer for Manchester City på Etihad, og engelskmannen scoret også et mål, men den hurtige kantspilleren hadde mer enn nok med å forsvare seg denne sesongen.

– Jeg sa det jeg fortalte og det Nathan sa i sin melding. Jeg beundrer ham som spiller og jeg vil takke ham for meldingene, men om FA ønsker at jeg skal si det samme om igjen, så er jeg klar til å forklare det igjen. Om de ikke tror meg, så vet jeg ikke hva vi gjør her, sier Guardiola.

– Når jeg kommer med en mening, så kommer jeg med en mening. Du kan være enig eller ikke, men om jeg forklarer hva som har skjedd og folk ikke tror meg, så kan vi like gjerne avlyse alle pressekonferansen og kun spille kamper. Om de ønsker å lytte til meg, så skal jeg fortelle. Det er ikke noe problem, fortsetter den tidligere Barcelona- og Bayern München-treneren.

The Guardian skriver at Guardiola skal ha vært nedlatende overfor sin managerkollega i Southampton, Mauricio Pellegrino, men det nekter han for.

– Jeg har spilt mot millioner av trenere og deres spillestil, og jeg kommer aldri til å dømme måten motstanderen spiller på. Jeg har aldri manglet respekt for hvilke virkemidler motstanderen har brukt for å stoppe meg. Oppførselen min var på grunn av målet som kom etter 96 minutter, sier kataleneren.

Se Chelsea og Newcastle sparke i gang Premier League-runden på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo fra kl. 13.00.