AVGJORDE: Gonzalo Higuaín scoret Juventus' mål tidlig i kampen.
AVGJORDE: Gonzalo Higuaín scoret Juventus' mål tidlig i kampen. Foto: Tony Gentile

Enorm spenning i toppen etter livsviktig seier for Juventus

Gonzalo Higuaíns avgjørende scoring på sin gamle hjemmebane sendte Juventus opp i ryggen på serieleder Napoli.

Juventus har vunnet Serie A i seks strake sesonger, men denne sesongen ser Torino-klubben ut til å få lang tøffere konkurranse, for også Napoli, Inter og Roma kjemper i toppen av tabellen.

Fire poeng hadde Juventus opp til Napoli før fredagens storkamp på San Paolo, men Gonzalo Higuaíns livsviktige nettkjenning etter et snaut kvarter var nok til å sikre seieren for Juventus, som nå er bare ett poeng bak ledende Napoli.

Det var den argentinske superspissens femte scoring på like mange kamper mot Napoli etter overgangen fra 2016.

– Du kødder ikke med gamle damer. Tett oppunder optimal bortekamp, skriver TV 2s fotballkommentator Marius Skjelbæk på Twitter.

Både Roma og Inter har én kamp til gode på Napoli og Juventus. Roma vant for øvrig 3-1 over SPAL 2013 tidligere på kvelden og ligger på fjerdeplass med fire poeng opp til Napoli. Inter er på tredjeplass, ett poeng bak Juventus.

Higuaín, som var tilbake i startoppstillingen for Juventus etter en håndoperasjon, var tidlig frempå, men Pepe Reina reddet vertene med en god redning. Den spanske målvakten måtte imidlertid kapitulere i det 13. spilleminutt da Miralem Pjanic' bakromsball ble satt i mål av Higuaín.

Etter målet lå Juventus lavt, og Napoli slet med å sette vårens Mesterliga-finalister under press. I andre omgang var Juventus nærmest scoring da Blaise Matuidis avslutning ble stoppet av en fantastisk redning av Reina.