KUSHNER: Donald Trumps svigersønn, Jared Kushner, instruerte ifølge flere medier Michael Flynn om å opprette kontakt med Russland.
KUSHNER: Donald Trumps svigersønn, Jared Kushner, instruerte ifølge flere medier Michael Flynn om å opprette kontakt med Russland. Foto: Jim Bourg

NBC: Trumps svigersønn ba Flynn kontakte russerne

Flere amerikanske medier melder at Trumps svigersønn, Jared Kushner, var personen som ba Michael Flynn opprette kontakt med Russland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge amerikanske NBC var det president Donald Trumps svigersønn, Jared Kushner, som ba Michael Flynn om å kontakte russiske myndigheter i fjor i forbindelse med en avstemning i FN.

Kushner jobber i dag som seniorrådgiver for president Trump.

Kanalen siterer to anonyme kilder som skal være kjent med hendelsen. Også CNN melder, via anonyme kilder, at det var Kushner som ba om den russiske kontakten i forkant av avstemningen.

Innrømmet løgn

Tidligere fredag ble det kjent at USAs tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver Flynn innrømmet at han har løyet til FBI om kontakt med Russland.

Han hevdet også at han ble instruert av noen i Donald Trumps overgangsteam til å opprette kontakt med Russland, men navnga ingen.

I etterkant har flere medier spekulert i hvem denne personen er, og ifølge NBC og CNN skal det altså være snakk om Trumps svigersønn Kushner.

Vil ikke kommentere

CNN skriver at Flynn skal ha blitt instruert av Kushner om å ta kontakt med flere utenlandske tjenestefolk, inklusive de russiske. Kushners advokat ville på spørsmål fra CNN ikke kommentere saken.

Kushner har tidligere forklart seg om sin kontakt med russerne til spesialetterforsker Robert Muellers team, som gransker Russlands innblandelse i USA-valget. Kontakten mellom Trumps valgteam og russerne blir for tiden gransket av flere instanser i USA.

Trumps svigersønn har tidligere innrømmet å selv ha snakket med russerne under valgkampen i 2016, men nektet for at møtene var upassende.

McFarland

Også tidligere assisterende nasjonal sikkerhetsrådgiver, Kathleen «K. T.» McFarland er nevnt i rettsdokumentene, skriver nyhetsbyrået AP.

Hun skal ha vært involvert i en diskusjon med Flynn om hva han skulle si til russiske myndigheter som en respons på sanksjonene som ble pålagt Russland i fjor. Det sier to tidligere tjenestemenn i Trumps overgangsteam.

McFarland var i Trump-apparatet i fire måneder. Hun er nå nominert til å bli den USAs neste ambassadør i Singapore.