VM-fordelen som får Åge Hareide til å glise

Åge Hareide mener det er gode muligheter for dansk avansement fra gruppespillet i VM.

Se intervjuet med Åge Hareide øverst!

Frankrike, Peru og Australia er lagene som venter Åge Hareide og Danmark i neste års VM-sluttspill i Russland, og danske aviser jubler over trekningen.

– Den trekningen skal resultere i åttendedelsfinale, skriver Ekstra Bladets sportssjef Allan Olsen fredag kveld.

Åge Hareide vil ikke dra det så langt som å kalle det en drømmetrekning, men det er spesielt én ting han setter pris på.

Russland er verdens største land, og lange reiseavstander er noe mange land har fryktet, men med kamper i Saransk, Samara og Moskva er Danmark heldige med oppsettet.

– Det er en veldig stor fordel, sier Åge Hareide til TV 2 i Kreml.

– Vi planlegger å ligge ved Svartehavet eller Det kaspiske hav. Distansene har vært diskutert, for Russland er et stort land og det er mye trafikk i byene, spesielt i Moskva. Samara og Saransk ligger rett ved siden av hverandre, så det tar ikke så veldig lang tid fra base camp, så på én til halvannen time kan vi være der. Det klimatiske er OK om sommeren, så det ser veldig bra ut. Og det blir stas å avslutte på gamle Luzhniki stadion i Moskva, fortsetter Hareide.

VM-sluttspillet åpnes i Moskva med Russland mot Saudi-Arabia. To dager senere starter det danske VM-eventyret mot Peru, før Australia er motstander dem dager senere. Tirsdag 26. juni er Frankrike motstander.

– Åpningskampene er alltid viktige i et VM, for vinner vi den første kampen, har vi en god sjanse til å gå videre. Da trenger vi kanskje bare ett poeng i den andre kampen. Da er det et godt utgangspunkt å starte med Peru og Australia, mener den tidligere landslagssjefen til Norge.

Hareide kommer til å bruke tiden frem til VM på å studere motstanderne.

– Sett på papiret, bortsett fra Frankrike, så er det lag vi kan hamle opp med, men kampen skal spilles først og vi må ha litt bakgrunnsstoff på hva de to andre lagene er gode på. Merittene tyder på at det er lag vi kan komme på talefot med, sier han.

Hareide vurderer danskenes sjanser for avansement til «rimelig gode».

– Vi må gå «all in» mot Peru og Australia. Da har de allerede møtt Frankrike og sannsynligvis tapt. Australia er vanskelige å spille mot fordi de er godt organiserte, men de skal være det svakeste laget i gruppen.

– Hva blir den største utfordringen deres?

– Å venne seg til camplivet. Vi har sett at det er fantastisk luksus på hotellet her i Moskva, men det å flytte rundt på seg over større avstander, avgjøre om man skal dra én eller to dager før kamp... Å ligge i ro på ett sted over lenger tid er en treningssak, sier Hareide.