Petter Northug oppsummerte konflikten med landslagsledelsen på følgende måte under dagens pressekonferanse.

– Vi var enig om å være uenige.

Etter midnatt

Og selv om tonen var svært diplomatisk etter middagsmøtet torsdag kveld, så er det liten tvil om at følelsene har vært sterke. Både internt i team Northug, men også ute i folkedypet.

Landslagstrener Tor Arne Hetland innrømmer at pågangen har vært stor.

– Jeg har fått en del. Noen er kritiske, mens andre er støttende, sier Hetland til TV 2.

Og selvsagt er det noen som gjerne trykker til ekstra hardt. Egersunderen forteller at de verste hatmeldingene gjerne kommer seint på kvelden.

– Folk kunne spart seg noen av meldingene etter midnatt.

– Hvordan er det å bli idioterklært?

– Tja, det er vel mange av oss, humrer Hetland.

– Godt forhold

For også landslagssjef Vidar Løfshus har fått klare meldinger fra Northug-fans.

Det er heller ikke noe nytt. Løfshus og Northug har utad blitt sett på som erkefiender i mange år. Og også under VM i fjor, mottok langrennssjefen store mengder hets både på mail og sms. Så kan man lure på hvorfor det stadig smeller i media rundt de to verbale kumpanene fra Trøndelag.

– Jeg har en god dialog med landslagsledelsen, sa Northug selv på dagens pressekonferanse, uten å se ut som han mente det fra bunnen av hjertet.

Men Løfshus står som alltid på at han ikke har en personlig agende gående mot landets største skistjerne.

– Det tar alltid energi når man må jobbe med sånne saker, så jeg pleier å si at det blir travelt. Det blir ekstra arbeid, rett og slett. Det tar fokus fra andre ting, men vi er godt bemannet, så det viktigste er at utøvere og trenere får gjøre jobben sin, så får vi på toppen ta unna såkalt støy, sier Vidar Løfshus.

Lederne tar støyten

Astrid Uhrenholdt Jakobsen synes nesten litt synd på sjefene.

– Vi løperne har det egentlig veldig fint. Hvis det er noe som er galt, så står alltid sjefene fram og tar alt ansvar. Men når vi gjør det bra, så er det bare vi som får æren, ler hun.

Hun mener forbundet kan lære litt av bråket rundt Northug de siste ukene.

– Folk har ulik toleranse for ting. Så da tror jeg det beste er å ta ting internt så det slipper å bli så mye støy i media som det har vært.