Slik spilles VM i Russland: – Ser lyst ut for Hareide

Både Danmark og Sverige med muligheter for avansement, mens Island skal møte Lionel Messi og Argentina. Se VM-gruppene her!

Se hvilke lag TV 2s VM-studio spår tar seg videre til cupspillet i videovinduet!

Åge Hareide og Danmark har gode muligheter for å avansere til cupspillet i neste års VM i Russland. Danskene skal ut mot Frankrike, Peru og Australia.

– Det ser lyst ut for Åge Hareide, selv om Frankrike er en formidabel motstander. De to andre skal et dansk lag på sitt beste skal kunne hamle opp med, mener TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker.

VM-gruppene:

Gruppe A: Russland, Uruguay, Egypt og Saudi-Arabia.
Gruppe B: Portugal, Spania, Iran og Marokko.
Gruppe C: Frankrike, Peru, Danmark og Australia.
Gruppe D: Argentina, Kroatia, Island og Nigeria.
Gruppe E: Brasil, Sveits, Costa Rica og Serbia.
Gruppe F: Tyskland, Mexico, Sverige og Sør-Korea.
Gruppe G: Belgia, England, Tunisia og Panama.
Gruppe H: Polen, Colombia, Senegal og Japan.

Hareide virket også positiv til de tre lagene han møter til sommeren.

– På papiret er det viktig at vi fikk Peru og Australia. Vi har ikke sett dem så mye, så vi skal studere motstanderne før VM. Frankrike kjenner vi og det er et av verdens beste lag, sier nordmannen til DR.

Sverige skal på sin side ut mot de regjerende verdensmesterne Tyskland, samt Mexico og Sør-Korea. Den tredje nordiske landet, Island, møter Argentina, Kroatia og Nigeria.

– Den islandske landslagssjefen Heimir Hallgrímsson må bare nyte dette. Det er fantastisk at Island skal møte Argentina i et VM, sier Alsaker.

Russland og Saudi-Arabia åpner VM i Moskva torsdag 14. juni. Vertslandet har kommet i samme gruppe med Uruguay og Egypt, samt Saudi-Arabia.

– Trekningen legger ikke en demper for forventningene. Det er en gruppe de kan manøvrere seg ut av, mener Alsaker, som tidligere i TV 2s sending betvilte russernes ambisjoner om å komme seg helt til semifinalen.

– Russland har et mål om å komme til semifinale, og det er et hårete mål, men det er vanskelig å se at det russiske laget kan klare det, sa Alsaker.

Finalen spilles i Moskva søndag 15. juli.