Her får Thingnes Bø overrakt en helt spesiell gave

Nordmannen skal for første gang i karrieren gå i gult lørdag. Det ble markert på fredagens pressetreff.

På lørdagens sprint i Östersund vil Johannes Thingnes Bø for første gang ikle seg den gule ledertrøyen som bevis på at han leder verdenscupen sammenlagt.

Torsdagens imponerende triumf på 20-kilometeren i sesongstarten betyr at 24-åringen får æren av å ikle seg gulfargen som har vært Martin Fourcades kjennemerke de siste sesongene. Franskmannen har vunnet verdenscupen de seks siste sesongene.

Fredag fikk Thingnes Bø en gul ledertrøye overrakt av TV 2, innpakket i gullpapir som første kalendergave i måneden desember og med merkelappen «fra Martin Fourcade» .

– Oi, oi, oi. 1. desember. Dette matcher gullbørsen. Men en myk gave er alltid kjedelig da. Har du sett. Dette er første gang jeg tar i en gultrøye. Jeg tror kanskje jeg har prøvd en som Tarjei hadde i sin tid, sier Thingnes Bø til TV 2.

Thingnes Bø gleder seg til å ikle seg gul trøye på startstrek i de svenske løypene lørdag, og har ingen tro på at rivalen Fourcade ser frem til å se en nordmann i gult. Franskmannen selv har sagt at han skammer seg når noen andre har trøyen på seg, noe Thingnes Bø smiler av når han ikler seg trøyen.

– Jeg gleder meg veldig til å ikle meg gult i morgen. Jeg følte meg veldig fransk her jeg står. Jeg tror ikke han liker det så godt. Han kommer til å gi bånn spiker. Han har satt standarden, og han føler nok bare at den trøyen er på lån til meg. Jeg skal iallfall gi alt jeg kan for å forlenge den låneperioden, sier Thingnes Bø.

Bjørndalen: – Fourcade får bare gå i skammeboksen
Underveis i intervjuet kommer også skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen forbi, og liker absolutt det han ser.

– Han kler den vanvittig bra. Denne her skal ikke av denne kroppen her i vinter. Han trenger denne her. Jeg tror han kan beholde den lenge. Det er mange som har lyst på den, men Johannes har vært vanvittig sterk i sommer og høst, og han er enda sterkere nå. Så får vi bare håpe at han er stabil gjennom sesongen. Det krysser vi fingrene for. Martin Fourcade får gå i skammeboksen i år. Han trenger å være der en stund. Han har vært oppe i for mange år, sier Bjørndalen, som selv også har vunnet verdenscupen seks ganger.

– Jeg vet at det fort er en ny vinner på lørdag
Thingnes Bø er klar for å ta Bjørndalen på ordet, og håper på å beholde trøyen framover.

– Den skal bli i det norske laget. Jeg har vunnet løp før, og jeg vet at det fort er en ny vinner på lørdag. Da blir det en ny kamp.

– En ny vinner, og det er...?

– Jeg får håpe det er meg, jeg gjør jo det. Det gjør jo alle som er på start, sier verdenscupleder Thingnes Bø.

Storebror: – Må skjerpe meg hvis jeg skal få komme hjem til jul
Bror Tarjei Bø fikk en tråere start med tre bom og 20. plass i første renn. Han forteller at det var to personer som ikke akkurat var fornøyde med det.

– Mamma og pappa var misfornøyde. Det var lillebror som fikk oppmerksomheten der. Jeg må skjerpe meg hvis jeg skal få komme hjem til jul, sier Tarjei Bø til TV 2.

Storebror, som er den siste utenom Fourcade som har vunnet verdenscupen sammenlagt (i 2010/11-sesongen), bedyrer at han unner lillebror all suksess. Han mener også at det at han selv har vært så suksessfull tidligere er med på å takle situasjonen bedre.

– Jeg har fått opplevd å være verdens beste skiskytter. Da er det lettere å godta at Johannes nå kommer og er i toppen, sa storebror Bø.