Jan Thomas er vant til å posere på store gallaer. Men privat har han brutt all kontakt med egen far.
Jan Thomas er vant til å posere på store gallaer. Men privat har han brutt all kontakt med egen far. Foto: TV 2

Derfor har Jan Thomas (50) brutt all kontakt med faren

GOD KVELD NORGE (TV 2): Jan Thomas (50) vokste opp med en alkoholisert og voldelig far. I tenårene bestemte kjendisstylisten seg for å kutte ham ut for godt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg skilte meg fra faren min i 7. klasse fordi jeg hadde fått nok. Jeg respekterer ham fordi han er min far, min biologiske far, men jeg syntes ikke at han var noe snill, og jeg likte ham ikke.

Det sier kjendisstylist Jan Thomas (50) til «God kveld Norge». Se hele intervjuet på TV 2 i kveld 22.30.

I intervjuet med programleder Dorthe Skappel (54), forteller han om en ungdomstid uten faren – og om savnet etter moren Anny Østervold, som døde brått i 2013.

«Du er en veldig dårlig skuespiller»

Jan Thomas forteller at han ikke opplevde faren som verken snill eller omsorgsfull.

– Min mor sa alltid til meg: «Du er en veldig dårlig skuespiller, Jan». Da sa jeg: «Hva mener du med det?». Hun sa at hvis du ikke liker noen, så later du ikke som. Jeg opplevde ikke min far som snill, kjærlighetsfull, noen man ønsker omsorg fra... Snarere tvert om, sier han.

Tidligere har Jan Thomas fortalt «God Morgen Norge» at faren var både voldelig og alkoholisert.

– Jeg hater ham ikke. Jeg tenker ikke mye på ham. Han er ikke en viktig person i livet mitt, sier han nå.

Anny Østervold ble 69 år gammel, og Jan Thomas forteller at han mistet sin klippe i livet.

– Da mamma gikk bort, mistet jeg min beste venn. Jeg ringte til henne flere ganger om dagen, og hun gikk bort altfor tidlig, forteller han.

GOD STØTTE: Jan Thomas sammen med sin daværende ektemann Christopher Mørch Husby etter at Jan Thomas røk ut av «Skal vi danse» i 2009.
GOD STØTTE: Jan Thomas sammen med sin daværende ektemann Christopher Mørch Husby etter at Jan Thomas røk ut av «Skal vi danse» i 2009. Foto: Scanpix

Fant kjæreste i Mexico

Jan Thomas fortalte i høst at han har funnet lykken med meksikanske Ramiro Ricon Ledezma (30). De to møttes da Jan Thomas var på reise i Mexico.

Han fortalte også at han fortsatt får kjærlighetsråd fra eksmannen, Christopher Mørch Husby (28).

– Jeg skal slutte å være så redd, og å analysere for mye. Ramiro er fra Mexico, en helt annen kultur og helt annet utgangspunkt. Så ja, det er mange utfordringer. Hvis han skal bo her: Hvor skal han jobbe, hvordan skal han integreres i det norske samfunnet i mitt liv, sa Jan Thomas til Se og Hør.

Videre fortalte 50-åringen at han har lett for å trekke seg inn i et skall.

– Men hvis jeg begynner å tenke sånn, blir jeg bare engstelig. Og da har jeg en negativ side som gjør at jeg trekker meg inn i skallet mitt og isolerer meg, blir uinteressert og kald. Og det ønsker jeg ikke.

God kveld Norge har vært i kontakt med faren til Jan Thomas. Han ønsker ikke å kommentere saken.