Veronica Egebakken Kristiansen og Nora Mørk (th) jubler etter scoring mot Sør-Korea i Møbelringen Cup.
Veronica Egebakken Kristiansen og Nora Mørk (th) jubler etter scoring mot Sør-Korea i Møbelringen Cup. Foto: Ruud, Vidar

Hun pekes ut som mulig VM-dronning

Nora Mørk holder Veronica Kristiansen som VMs beste spiller før avkast i Tyskland.

Verdensmesterskapet starter for Norge mot Ungarn lørdag.

– Jeg må faktisk si at «Vikki» er i super form. Uten å legge for mye press på henne, så kan hun ganske enkelt bli en av de virkelig store her i VM. Hun er nok kanskje den som har vært best (i Champions League og landslaget) i høst, sier Mørk til NTB på spørsmål om hvem som kan bli VM-dronning.

Hun har møtt «Vikki» to ganger i Champions League denne høsten.

Kristiansen har lagt om treningsprogrammet det siste året. Blant annet er det brukt en blytung medisinball som hun har slåss mye mot.

Skudd

Jenta som alltid har vært bunnsolid gjennomtrent, har fått ytterligere muskler i lår og seteparti.

– Noe av dette har jeg gjort for å bli bedre til å froske (hoppskudd) ute fra distanse. Jeg føler at det er blitt bedre der, sier Kristiansen til NTB.

Men landslagssjef Thorir Hergeirsson snakker mest om Kristiansen som viktig i forsvaret, og nevner henne som en mulig norsk forsvarssjef.

– De som ligger i midtforsvaret er det naturlig er med på å styre det. Vi har Veronica Kristiansen som spiller mye der. Kari Brattset og Emilie Hegh Arntzen. Og Stine Skogrand, som er en meget dyktig toer. Disse jentene har spilt sentralt i sine lag gjennom hele året – både i Champions League og klubb. Så handler det om samspill og samhandling, sier Hergeirsson til TV 2.

Og «Vikki» er klar for å ta den rollen i et forsvar som kanskje er litt rustent..

– Jeg tror min rolle i forsvar blir viktig. Det blir viktig for meg å lage frikastene og være den lille, aggressive typen, sier Veronica Kristiansen til TV 2.

– Vi er ikke usikre, men vi har ikke spilt sammen på en stund nå. Så er det liksom å finne tilbake til der vi var.

Hun er glad for at de nylig har fått testet seg mot nettopp Ungarn i Møbelringen cup.

– Det var en viktig seier for oss å få følelsen av at vi kan slå til i åpningskampen. Det er mye vi må opp i, spesielt i forsvarsspillet og treffsikkerheten.

Bort?

Kristiansen er under kontrakt med Midtjylland, men er en svært ettertraktet spiller da hun er meget god både i forsvar og angrep og kan spille 60 minutter flere dager i uka.

Europas stabile håndballtopp Györ har vært på henne før og vil trolig gjøre nye forsøk om ikke lenge.

Kristiansen vil ikke snakke om framtiden nå, men hun har en klausul i kontrakten med Midtjylland. Den gi henne rett til å skifte beite om det ikke blir Champions League-spill neste sesong.

– Györ er jo en magnet og vel en klubb alle vil til en eller annen gang, sa Kristiansen da NTB snakket med henne i Aarhus i oktober.

(©NTB/TV 2 Sporten)