FENGSLET: Howell Emanuel Donaldson III (24) er siktet for å ha drept fire personer i et og samme nabolag i oktober og november.
FENGSLET: Howell Emanuel Donaldson III (24) er siktet for å ha drept fire personer i et og samme nabolag i oktober og november. Foto: AP/Reuters

Kolleger spøkte med at han var seriedrapsmannen i Tampa – så ble han tatt

Da politiet gikk ut med overvåkningsbilder av personen de mente hadde drept fire mennesker i Seminole Heights, tullet kollegene på McDonalds med ham om at han lignet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Historien om hva som skjedde i dagene før 24 år gamle Howell Emanuel Donaldson III onsdag denne uken ble pågrepet og siktet for fire drap i samme nabolag, omtales blant annet av CBS News.

24-åringen har jobbet på McDonalds-restaurantet i Ybor City og en av kollegene forteller at det ble en spøk internt at Donaldson var seriedrapsmannen store politistyrker lette etter i 51 dager.

Det var da overvåkningsbilder av en mistenkt gjerningsmann ble publisert av politiet at spøken oppsto.

– Vi ertet ham og sa at han var drapsmannen fordi han lignet på bildene, sier Gail Rogers, som har jobbet i fire år på restauranten, til Tampa Bay Times.

– Det likte han ikke, sier Rogers til avisen.

Dagen da Donaldson ble pågrepet møtte han opp på jobb i McDonalds-uniformen sin. Han kom kjørende i en rød Mustang sportsbil, og gikk inn på arbeidsplassen han hadde vært ansatt i bare to måneder.

Overleverte pistol

Der ba han daglig leder om å ta hånd om en Glock-pistol for ham. Rogers forteller at pistolen var ladd og at den nå drapsmistenkte sa at han ville sende en tekstmelding med informasjon om hva sjefen skulle gjøre med pistolen.

Pistolen lå i en pose og den drapsmistenkte mannen skal ha sagt at han planla å forlate Florida.

Deretter forlot 24-åringen restauranten, og de ansatte ble enige om å varsle en politimann som satt inne på McDonald´s-restauranten og gjorde papirarbeid.

– Jeg sa til henne at vi måtte fortelle politibetjenten om det, sier Rogers til Tampa Bay Times.

Politimannen tilkalte forsterkninger og da Donaldson kom tilbake, ble han pågrepet og raskt siktet for drapene som har rystet bydelen i Tampa i Florida i snart to måneder.

Risikerer dødsstraff

Ifølge Tampa Bay Times knytter politiet Howell Emanual Donaldson III til de fire drapene ved hjelp av blant annet tomhylsersom ble funnet på tre av åstedene og datatrafikk fra Donaldsons mobiltelefon.

Krimtekniske undersøkelser viser at tomhylsene stammer fra pistolen 24-åringen leverte fra seg til sjefen.

– Pistolen var det vi trengte, sa politisjef Brian Dugan på en pressekonferanse onsdag.

Dugan sier politiet er 100 prosent sikker på at Donaldson er drapsmannen.

– Alle fire drapene ble utført hjerteløst. Alle fire drapene har sammenheng, men uten noe åpenbart motiv, sier Dugan.

Donaldson risikerer dødsstraff om han blir kjent skyldig i drapene.