Rotet ble til en litt annerledes adventskalender.
Rotet ble til en litt annerledes adventskalender.

Slik går det når bileksperten lager (h)julekalender

Broom-Benny får en ny bil hver dag fram til julaften!

Adventskalendere har virkelig fått sin renessanse de siste årene. Ofte er de langt mer avanserte enn ferdigkjøpe kalendere med en altfor søt sjokoladebit inni også. Mange går for ganske så avanserte og dyre pakke-kalendere.

Og ikke bare til barna. Det virker som flere og flere voksne også har kalendere nå.

En av dem er vår egen bilekspert, Benny Christensen, som faktisk har laget en til seg selv. Kanskje ikke helt overraskende med bil, motor og (h)jul som tema.

Kjøpte samling

– He, he... Ja, ettersom jeg for tiden ikke har noen kjæreste som lager kalender til meg, måtte jeg ta skjeen i egen hånd i år, smiler Benny.

– Saken er nemlig den at jeg i høst kjøpte en modellbilsamling bestående av 60 - 70 klassiske og ikke fullt så klassiske Volvo-modellbiler.

– Selv om bilene er små, de er i skala 1:43, så tok de en god del mer plass enn jeg regnet med. Jeg fikk rett og slett ikke plass til langt nær alle i glass-skapet jeg har på hjemmekontoret mitt. Enden på den visa er at bilene har ligget innpakket i silkepapir i en pappeske som egentlig har stått i veien i hele høst.

1. desember og pakke nummer en var en Volvo Duett i skikkelige julefarger!
1. desember og pakke nummer en var en Volvo Duett i skikkelige julefarger!

– Nå tenkte jeg at jeg skulle rydde litt før jul, som seg hør og bør, og esken med modellbilene skulle flyttes. Jeg talte for moro skyld opp hvor mange uåpnede biler som lå igjen oppi esken. Antallet var 24 stykker!

Eirin var ikke så bilinteressert – så kjøpte hun gammel Volvo

En ny bil hver dag til og med julaften

– Dette var siste dagen i november og ideen med å lage en kalender av disse fødtes da fort. Som tenkt så gjort. Merkelapper ble festet på "pakkene" som kom ut av esken og opp på en kommode. Som adventskalender.

– En stor printer havnet dermed på gulvet, så det ble ikke så ryddig allikevel, men jeg fikk i alle fall en kalender, som jeg er litt stolt av og som jeg gleder meg til å åpne hver morgen. For selv om jeg har hatt disse modellbilene en stund,vet jeg faktisk ikke hvilke modeller som er i de forskjellige pakkene, så det er litt spennende, avslutter Benny.

Vi mener definitivt at dette er en (h)julekalender som er en bilekspert verdig og sender med dette tipset ut videre til andre bilentusiaster.

Selvfølgelig med et ønske om en fin adventstid til alle Broom-leserne!

Les også: – Klassikerne har hatt en solid prisøkning

Video: Dette er Volvo-nyheten mange venter på