I TRYGGE HENDER: Storbritannias prins George holder i pappa og rektor Helen Haslem hånd første skoledag på Thomas's School i London 7. september.
I TRYGGE HENDER: Storbritannias prins George holder i pappa og rektor Helen Haslem hånd første skoledag på Thomas's School i London 7. september. Foto: Richard Pohle/AFP

Pastor lager rabalder – ber kristne be om at prins George (4) blir homofil

Pastor Kelvin Holdsworth (51) oppfordrer alle kristne til å be til Gud om at prins George (4) finner lykken med en «fin, ung gentleman». Uttalelsene blir møtt med avsky.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristne bør be for at prins George (4) finner lykken med en mann. På denne måten kan det bli økt støtte for likekjønnet bryllup i Den engelske kirke.

Det skriver den engelske pastoren Kelvin Holdsworth (51) i et blogginnlegg, skriver The Guardian.

Homofile Holdsworth, som leder St Mary’s Cathedral i Glasgow i Skottland, er kjent som en ivrig forkjemper for lesbiske og homofiles rettigheter.

Den anglikanske kirken i Skottland mener at prester kan vie likekjønnede par hvis de selv ønsker det.

Den engelske kirken har derimot bestemt at de ikke stå for seremonier for likekjønnede par. Årsaken er at de mener at ekteskap bare kan inngås mellom mann og kvinne.

Holdsworth skrev blogginnlegget i kjølvannet av annonseringen av prins Harry (33) og Meghan Markles (36) kommende bryllup, og oppfordringen vekker stor oppsikt i Storbritannia.

FANESAK: Pastor Kevin Holdsworth er selv homofil, og kjemper for lesbiske og homofiles rettigheter i Storbritannia. Foto: St. Mary's Cathedral/YouTube
FANESAK: Pastor Kevin Holdsworth er selv homofil, og kjemper for lesbiske og homofiles rettigheter i Storbritannia. Foto: St. Mary's Cathedral/YouTube

Fredag formiddag var Kelvins blogg utilgjengelig.

«Kristne bør be for at Herren velsigner prins George med en kjærlighet, når han vokser opp, for en fin, ung gentleman», skriver han i innlegget.

«Dypt ikke-kristent»

Pastor Gavin Ashenden raser mot Holdsworth, og mener at oppfordringen om å be for at prinsen er eller blir homofil er «dypt ikke-kristent».

– Oppfordringen til bønnen er den teologiske ekvivalenten av forbannelsen til den onde feen i eventyrene, sier han til Christian Today.

Og:

– Å be for at prins George vokser opp på den måten – spesielt når en del av forventningen han arver er å produsere en biologisk arving sammen med en kvinne han elsker – er å be på en måte som vil avskaffe og underminere hans konstitusjonelle og personlige rolle, sier han.

TIL ALTERS: Prins Harry og skuespiller Meghan Markle annonserte denne uka at de gifter seg i mai neste år. Foto: AFP
TIL ALTERS: Prins Harry og skuespiller Meghan Markle annonserte denne uka at de gifter seg i mai neste år. Foto: AFP

– Smakløst

Leder for den britiske, kristne organisasjonen Chuch Society, Lee Gatiss, kaller Holdsworh «kynisk» og uttalelsene «smakløse».

– Å bruke de kongelige barna til å få frem en smal seksuell agenda virker utrolig smakløst, og jeg må legge til at det er bissart og ulogisk. Sier han at ingen kan be for at homofili forsvinner, men du kan be om at noen blir homofile, sier han.

Prest og leder for den britiske, konservative kristengruppa Reform, Susie Leafe, sier også til Christian Today at det er smakløst å bruke en fire år gammel gutt for å få frem et poeng.

– Det er skuffende at han føler at det er nødvendig å ta en fire år gammel prins med i diskusjonen. Som prest ville jeg ha tenkt at bønnen for prins George var rettet mot at han vokste opp med Guds kjærlighet, i stedet for «kjærlighet til en fin, ung herremann».