NOK Å GJØRE: Brannmannen Phinyo Pukphinyo fanger en pytonslange under et garasjetak i Bangkok. Økningen av slanger som tar seg inn i bygg ment for mennesker har vært svært stor siste årene
NOK Å GJØRE: Brannmannen Phinyo Pukphinyo fanger en pytonslange under et garasjetak i Bangkok. Økningen av slanger som tar seg inn i bygg ment for mennesker har vært svært stor siste årene Foto: Sakchai Lalit/AP.

I denne hovedstaden har slangene tatt over

Bare i år har 31.000 fortvilte innbyggere bedt brannvesenet i Bangkok om hjelp til å fjerne slanger fra hjemmene sine.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver New York Times som har fulgt avdelingen i brann- og redningstjenesten som rykker ut for å fjerne kobraer og pytonslanger fra folks stuer, soverom og badeværelser.

Ifølge avisen har brannvesenet i Thailands hovedstad egne folk som er spesialisert i slangetemming for trygt å kunne fjerne giftige slanger.

– Det er slanger over alt. De bor under folks hus, de bor i hull og de bor i naturen, sier Kanok Praditkranok til det amerikanske reportasjeteamet.

Han er ektemannen til Panarat Chaiyaboon som ble bitt i låret da en 2,5 meter lang pytonslanget brått kom opp av toalettet mens hun gjorde sitt fornødne, ifølge New York Times.

SLIPPES FRI: Slanger som hentes ut fra privatboliger blir fjernet og sluppet løs bort fra boligområdene de opprinnelig befant seg.
SLIPPES FRI: Slanger som hentes ut fra privatboliger blir fjernet og sluppet løs bort fra boligområdene de opprinnelig befant seg. Foto: Sakchai Lalit/AP.

Ifølge avisen har utviklingen i tilfeller der innbyggere ber om hjelp til å få fjernet slanger i hjemmene sine vært eksplosiv. I 2012 ble det registrert knappe 10.000 tilfeller, mens det til nå i år er 31.801 tilfeller.

De fleste slangene som tar seg inn i privatboliger, gjør det i utkanten av Bangkok, i nye områder i den stadig voksende millionbyen. Ifølge Prayul Krongyos, leder for brannvesenets slangegruppe, handler det om at mennesker inntar slangenes områder.

– Når folk bygger husene sine i slangenes habitat, så vil de selvfølgelig søke ly i folks hus. De kan jo ikke dra andre steder, sier Krongyos til New York Times.