Voldtok jente (14) på skole – dømt til samfunnsstraff

ÅLESUND (TV 2): Den 14 år gamle jenta ble låst inne på et toalett på skolen og voldtatt. Overgriperen fikk samfunnsstraff.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nordmøre tingrett konkluderer med at straffen i utgangspunktet bør være tre års fengsel, men siden domfelte var under 18 år på gjerningstidspunktet, har retten landet på at mannen slipper å sone.

– Selv om tiltalte fullbyrdet voldtekten (...) har retten kommet til at det kan reageres med samfunnsstraff, heter det i dommen fra tingretten.

Maktet ikke gjøre motstand

Voldtekten skjedde ved en ungdomsskole på Nordmøre i mars i år. Da skulle tiltalte, som er utenlandsk statsborger, og fornærmede ta farvel med hverandre, fordi førstnevnte skulle flytte. Det endte med at den 14 år gamle jenta ble låst inne på et toalett like ved undervisningsrommet.

Ifølge dommen ga fornærmede flere ganger beskjed at hun ikke ønsket å ha sex med tiltalte og prøvde å komme seg ut. Hun ble holdt igjen og kledd av med det resultat at hun fikk panikk og ikke maktet å gjøre mer motstand.

Etter voldtekten ble hun beordret til å lage et sugemerke på overgriperen. Deretter tok han en selfie av seg selv og den unge jenta og sendte bildet på Snapchat til offeret.

DNA-treff

Noen dager senere fortalte den unge jenta sin historie til lensmannen i den aktuelle kommunen. Hennes klær ble øyeblikkelig beslaglagt og sendt til undersøkelse for biologiske spor. Det ble funnet match av sæd både på bukse og BH.

Tiltalte erkjente i retten at han hadde seksuell omgang med jenta, men nektet for å ha brukt tvang.

– Retten finner at det er flere forhold ved tiltaltes forklaringer som svekker troverdigheten av den forklaring han gav i retten. Retten legger i skjerpende retning vekt på at tiltalte låste døren til toalettet, heter det i dommen.

Den unge mannen er i tillegg til voldtekt også dømt for seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år. I tillegg til samfunnsstraffen på 420 timer, må han betale offeret 125 000 kroner i oppreisningserstatning.